Aanbouw: groen kader

Verscholen in het betonnen landschap van de grootstad creëerde architect Jean-Marie Dethier voor hem en zijn vrouw een poëtisch woonparadijs, met zijn respect voor het verleden als leidraad en de natuur als trouwste bondgenoot.

Groene aanbouw

Jean-Marie Dethier en zijn vrouw lieten in de tuin achter hun klassiek herenhuis de natuur helemaal de vrije loop. Toen de architect een nieuwe aanbouw plaatste – een overdekt terras op palen met daarboven een slaapkamer met gevelgrote ramen – werd er voor die ramen een houten latwerk geplaatst, zodat de blauweregen die tegen de achtergevel groeide, veilig kan blijven doorgroeien.

Slapen in de bomen

Dankzij de glazen wanden lijkt het in deze slaapkamer boven het terras wel of je in de bomen slaapt. Het is een smalle, lange ruimte, waar aan het voeteneind van het bed nog net plaats is voor een leeshoekje met een stoel van Harry Bertoia (Knoll). Het houten latwerk dat Jean-Marie voorzag om de blauweregen tegen te laten groeien, vormt een beschermend raster rond de kamer.  De strakke, horizontale indeling van het latwerk is geïnspireerd door- de Japanse architectuur.

Compact ontwerp

Om het gebruik van deze smalle ruimte te optimaliseren, ontwierp de architect een bed met heel veel geïntegreerde opbergruimte: vooraan en boven in een boekenrek en in het hoofdeinde een dressing. Door die lange, smalle vorm is de verbinding met buiten des te groter.

Benieuwd naar de rest van het huis? Je ontdekt de interieurreportage in editie 10. Alleen deze week nog in de winkel.

Meer inspiratie

3 trends voor 2021
Interview: rust in huis
Breng kleur in je slaapkamer

Abonneren?

Geniet nu 1 jaar of 2 jaar van eigentijdse interieur inspiratie. Kies hier je abonnement en bespaar!

Tekst Jean-Michel Leclercq Foto’s & styling Caroline Dethier