Een schoolgebouw uit 1906

Er is nog leven na de school! Zeker als je er de ruimte voor krijgt. Een badkamer van 60 m², slaapkamers als hotelsuites, 4 meter hoogte in de woonkamer, perspectieven van 30 meter en verder… Of hoe je zes oude klaslokalen, van een school in Doornik, omtovert tot een modern woonpaleis.

“Op een gegeven moment ben ik de ruimte af beginnen te lopen met een stukje touw. Zo probeerde ik de werklui aan het verstand te brengen waarom ze hier 13 of daar 18 cm moesten voorzien. Dat bleek nog de beste manier om hen uit te leggen dat ik alles perfect uitgelijnd wilde”, grijnst Mathieu Meunier. De vorige keer dat we hem ontmoetten, werkte hij aan een totaal ander project, nl. een studiootje van 33 m², een ruimte van bijna 20 keer kleiner, dus! Maar zijn aanpak kwam op hetzelfde neer: ook toen waakte hij over de eenheid van het geheel door de details zo eenvoudig mogelijk te houden en ze perfect af te werken. “Want zoals altijd zijn de dingen die er het simpelste uitzien, het moeilijkste te verwezenlijken.” Hier was alles zo complex dat de werken twee jaar in beslag hebben genomen. “Een gekkenhuis was het!”, aldus de eigenaar.

Benieuwd naar het complete verhaal? Je vindt de volledige binnenkijker terug in onze styling special (editie 181, november 2017).

Fotografie: Laurent Brandajs | Styling: Nathalie Horion | Tekst: Jean-Michel Leclercq