Haagse chic

Hun oude huis stond vol antiek, maar die stijl wilden ze achter zich laten. De nieuwe loft in de Haagse binnenstad moest juist modern worden, met een warme sfeer. Verslag van een geslaagde operatie… (Dit is een exclusieve preview uit Wow! By Feeling Wonen: nu in de winkel)

Het industriële pand waarin deze loft zich bevindt, staat in hartje Den Haag. Het dateert uit 1885 en is enorm: elke verdieping heeft een oppervlak van 475 m2. Op de begane grond bevindt zich een showroom, de eerste etage deed vroeger dienst als kantoorruimte en erboven zit een iets kleinere zolder. De eigenaars van het pand woonden in een villa op de grens van Den Haag en Wassenaar. Toen de kinderen het huis uit waren, wilden ze in het centrum gaan wonen. “Het gebouw stond al een paar maanden leeg; het leek hen de ideale plek om hun nieuwe appartement te creëren”, vertelt ontwerper Arie Alderliesten van Studio Van ’t Wout.

“Eerst ben ik bij ze thuis gaan kijken. Hun huis stond vol mooi antiek, maar die stijl wilden ze achter zich laten. De loft moest juist modern worden, en een warme sfeer uitstralen. Twee antieke stukken zijn meegekomen, alle andere meubels hebben we óf op maat laten maken óf komen uit onze winkel”, aldus Alderliesten. Alle kunstwerken zijn wel nog afkomstig uit de villa. Daar was ook ruimte genoeg voor: 475 m2 op de eerste verdieping, plus 125 m2 op de zolder.

“Dat was veel te groot, dus bedachten we het plan om er drie appartementen van te maken: twee om te verhuren en hun eigen appartement van 400 m2, waarvan 275 m2 op de eerste etage. Logistiek best ingewikkeld, omdat er drie ingangen moesten komen, plus een extra entree aan de tuinkant omdat alle bewoners daar parkeren. Bij die ingang hebben we een lift laten plaatsen, met een spectaculaire stalen trap die we zelf ontworpen hebben.”

De interieurstudio ontwierp aan de tuinkant een enorm stalen kozijn, met daarachter een balkon dat over de volledige breedte van het pand loopt. Aan de zijkant van het pand was een normaal balkon niet toegestaan, dus kozen ze daar voor Franse balkons (nvdr: ondiep balkon met naar binnen draaiende deuren).

De eerste verdieping, waar achter het systeemplafond een vier meter hoog plafond zat verstopt, werd verdeeld in een leefruimte met open keuken, een bijkeuken, een grote master bedroom met badkamer en een studeerruimte. Op de zolder kwamen drie slaapkamers en twee badkamers, voor als de kinderen op bezoek komen.

Twee nieuwe tussenwanden met gashaarden doen dienst als roomdividers en verdelen de leefruimte beneden op een speelse manier in verschillende zones. De royale loft is daardoor licht maar tegelijkertijd intiem en sfeervol geworden. Pure luxe… studiovantwout.nl

Nu in de winkel: Wow! By Feeling Wonen

Feeling Wonen presenteert haar gloednieuwe Wow! By Feeling Wonen: een selectie van 20 interieurs uit België en Nederland die de redactie de afgelopen jaren heeft bezocht en voorgesteld in het blad. Met paginagrote foto’s en informatieve teksten kan je 276 pagina’s lang binnenkijken in inspirerende, hedendaagse woningen uit Vlaanderen, Wallonië, Brussel en Nederland. Je Wow! by Feeling Wonen ligt vanaf 15 juli in de winkel voor € 7,99.

Nog geen abonnee?

Bekijk hier of er een leuke aanbieding voor jou bij zit en wellicht valt binnenkort jouw eerste abonnee-nummer op de deurmat! Je ontvangt Feeling Wonen in je brievenbus, nog voordat het in de winkel ligt, en bent voordeliger uit dan wanneer je het los koopt in de winkel. Daarnaast mis je geen enkel nummer meer.

Tekst: Erik Paul Jager. Fotos: Peter Baas. Ontdek de overige 19 interieurs in Wow! By Feeling Wonen, Special Zomer 2020.