Fish&Fish bij Serax: Italiaans design met een knipoog

Serax neemt regelmatig binnen- en buitenlands talent onder de arm voor een unieke samenwerking. De Fish&Fish serviescollectie van de Italiaanse ontwerpster Paola Navone is daar een prachtig voorbeeld van. Elegant glaswerk mét een verhaal. (promotie)

serax fish schaal

Wie is Paola Navone?

De Italiaanse ontwerpster Paola Navone staat bekend om haar originele, unieke en kleurrijke stijl. Ze reist veel en graag en heeft een onvermoeibare nieuwsgierigheid. Het dagelijkse leven in de landen die ze bezoekt, is voor haar dan ook een dankbare bron van inspiratie. Zo combineert ze smaken en kleuren van haar Zuiderse roots moeiteloos met de stijl en vormen van het Westen.

serax fish servies

Geïnspireerd door de States

Voor de Fish&Fish tableware collectie bij Serax die te koop is in de shop dook de ontwerpster de geschiedenis in van de Verenigde Staten, ten tijde van de Grote Depressie in de jaren 30. Heel het land kreunt dan onder de crisis, maar in Sandwich, Massachusetts, ontstaat een industriële glasfabriek die servies voor dagelijks gebruik produceert in geperst glas. Drie kleuren vormen de basis: jadegroen (Jadeite), transparant (Depression Glass) en wit (Milk Glass). De producten zijn betaalbaar, stevig, praktisch én slim ontworpen en slaan al snel aan bij het grote publiek. Naast de eetkamer van het doorsnee gezin verovert het serviesgoed ook de Amerikaanse restaurants, koffieshops en snackbars. Tussen de jaren 30 en 50 groeit het Depression Glass uit tot hét symbool van het populaire Amerika en vandaag de dag is het erg in trek bij kenners en verzamelaars.

dienblad vis serax

serax rek servies

Fish&Fish voor Serax

De collectie Fish&Fish die Paola Navone ontwierp voor Serax bestaat uit platte en diepe borden, glazen, bokalen, karaffen en zout- en pepervaatjes in het frisse groen, melkwit en transparant geperst glas dat zo typisch was tijdens het Amerika van de jaren 30. Paola Navone gaf haar ontwerpen een speelse, zomerse toets door te werken met de vorm van een vis. De glassware collectie wordt aangevuld met grote dienbladen in gehamerd aluminium, opnieuw in de vorm van een sierlijke vis. Ideaal voor op de tuintafel, tijdens het aperitief of voor een gezellig diner bij zonsondergang!

bijzettafels serax zetel bank wit serax

En er is meer!

Paola Navone ontwierp niet alleen elegant tableware voor Serax, maar ook een collectie van moderne zetels en bijzettafels in gelakt wit metaal. Een mooie mix van Zuiderse elegantie en strak design met fijne lijnen is het resultaat. Heerlijk om zowel binnen als buiten gezellig te relaxen met een goed boek of fijn gezelschap.