Je huis winterproof in 4 stappen

Met de winter voor de deur is het weer tijd om het binnen éxtra gezellig te maken. Een knus en opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd en maakt cocoonen extra fijn. (promotie)

camber boekenkast woonkamer

Cocoonen in de woonkamer

Winterse avonden en weekends zijn het ideale moment om aan die stapel ongelezen boeken te beginnen, een filmavondje te houden of een vinylplaatje op te zetten tijdens het kokerellen. Maar al die spullen hebben natuurlijk een plekje nodig. Een ruime en functionele boekenkast in de woonkamer is dan de ideale oplossing. Bij Camber kun je die helemaal op maat laten maken. Met legvlakken aangepast naargelang de hoogte en diepte van DVD’s, boeken of vinylplaten. Zelfs schuine plafonds of wanden zijn geen probleem! En wat dacht je van een aparte lade voor dekentjes en extra kussens? Of een klein vakje voor theelichtjes en kaarsen? Voor elk verloren hoekje in huis bestaat wel een handige maatkast.

Snoozen in de slaapkamer

Misschien wel het grootste voordeel van de winter: de kou is het een perféct excuus is om lekker lang te snoozen. Maar ook extra vroeg onder de wol kruipen om nog een film te kijken, kan perfect nu de dagen weer korter worden. De interieurarchitecten van Camber voorzien je slaapkamer van een handig tv-meubel of boekenkastje met lectuur voor het slapengaan. Een nachtkastje geïntegreerd in het hoofdeinde van je bed biedt dan weer genoeg plaats voor voet- en handcrème om je huid in de winter extra te verzorgen.

Wintersfeer creëren in je hele huis

Nu het sneller donker wordt ’s avonds kun je het gezellig maken met sfeerverlichting. Zet bijvoorbeeld een paar stompkaarsen van verschillende hoogte op een mooie schaal of een schijf hout. Of integreer ledverlichting in je kasten om een (extra) warme uitstraling te geven. Zo verlicht je jouw favoriete boeken, decoratie of andere spullen die je graag ziet.

Niet alleen het uitzicht, maar ook de geur in je woonkamer bepaalt mee de sfeer. Berg frisse zomergeuren op en haal geurstokjes en -kaarsen met vanille, kaneel, sinaasappel en rode appel in huis. Of voor een budgetvriendelijke geur: druk een paar kruidnagels in een verse sinaasappel.

En voor een echt winterwonderland in huis: gebruik dennenappels als decoratie (mooi onder een stolp, bijvoorbeeld) en ga voor items in natuurlijke materialen zoals hout. Vervang luchtige zomerstoffen door rijke winterstoffen. Denk aan sierkussens, dekens, schapenvelletjes, nepbontjes en plaids. Speel met texturen en wissel linnen, leder, daim, wol en pels af. Grofgebreide poefs en krukjes met stoffen zitting doen het dan weer goed als extra bijzettafeltje voor een mok thee of een hapje.

camber dressing inloopkast

Opruimen in de hal & dressing

Winterjassen en -schoenen nemen veel meer plaats in dan je zomerstuks. Heb je verloren ruimte onder de trap of in een hoekje van de hal? Dan kan een Camber maatkast opnieuw soelaas bieden. Ongeacht hoe groot of klein de hal is en hoeveel plaats je beschikbaar hebt: door je ruimte optimaal te benutten is er vast genoeg plek voor al je wintermantels (én dat nieuwe exemplaar dat nu al op je wishlist staat)!

Hezelfde geldt natuurlijk ook in de dressing: tijd om die winterkleren boven te halen. Camber heeft veel ideeën om de ruimte te optimaliseren, ook onder een schuin dak. Kasten met een dubbele diepte – vooraan een hanggedeelte met daarachter nog een gedeelte met legvlakken – laten je toe om je kleren naargelang elk seizoen anders te rangschikken. In de winter sla je jurkjes, tops en badkledij op in de ruimte achteraan en gebruik je de kledingroede vooraan voor lange broeken en sweaters, in de zomer wissel je weer om. Zo gaat geen enkel plekje in je dressing verloren.

Inspiratie opdoen bij Camber

Camber is al ruim 22 jaar dé Belgische specialist op vlak van opbergkasten op maat. Hun service is uiterst persoonlijk, daarom is elk meubel dat ze maken ook uniek. Op de website van Camber en in een van hun 15 showrooms kun je héél wat inspiratie opdoen.

Bron: in samenwerking met Camber