2x slapen in Marseille

Ooit was Marseille een grauwe en zelfs gevaarlijke stad, maar sinds 2013, het jaar waarin ze culturele hoofdstad van Europa was, is de metropool uit haar as herrezen. Het is nu een wervelende en warme smeltkroes van stijlen en invloeden. De ideale bestemming voor een citytrip! Maar waar moet je nu slapen? Dit zijn alvast onze favorieten.

Marseille

1. Pension Edelweiss

Pension Edelweiss is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Marseille. In de eerste plaats is het ideaal gelegen: op amper 2 minuten lopen van het station Saint-Charles en op 10 minuten van het stadscentrum en alle bijbehorende bezienswaardigheden. Bovendien zijn de geboren Marseillaise Véronique Bieger en haar Berlijnse man Jochen (Jo voor de vrienden), die het establishment sinds vorig jaar runnen, zo trots op Marseille en de manier waarop hun stad de laatste jaren uit haar as is herrezen, dat ze altijd bereid zijn om hun gasten met raad en daad bij te staan (zie foto 2). Ze zijn ook nog eens liefhebbers van design en vintage en dat is duidelijk te zien aan de meubels, lampen en accessoires waarmee ze de sfeervolle kamers ingericht hebben. Het ontbijt wordt voor alle gasten samen gereserveerd op de grote tafel in de schitterende keuken, die zo lijkt weggeplukt uit de jaren 60. • Kamer met ontbijt vanaf € 85, 6 rue Lafayette.

2. Casa Honoré

Casa Honoré is een stijlvol gastenverblijf met vier kamers in een voormalige drukkerij in de buurt van de Vieux-Port. Dame des huizes is ontwerpster Annick Lestrohan, die in een belendend pand haar eigen zaak heeft en ook bij ons bekendheid verwierf met haar mooie fauteuils voor Serax. Ze richtte het pension in als een eigentijdse versie van een riad, met een patio met zwembad als stralende middelpunt. Net als de gemeenschappelijke salon en de keuken zijn de ruime kamers bemeubeld met design en vintage. • Kamer met ontbijt vanaf € 150 (minstens 2 overnachtingen verplicht), 123 rue Sainte.

Bron: Feeling Wonen 2016 | Fotografie André Lafère | Tekst Jan De Vos