3 hippe lunchadressen in Bordeaux

Wis elke herinnering aan de slaperige provinciestad aan de Garonne en maak schijfruimte vrij voor het nieuwe zonovergoten Bordeaux. Wij stippen alvast 3 leuke adressen aan in deze stad die meer verdient dan een korte passage op weg naar de Atlantische kust en de Landes.

MHO_Bordeaux012

Voormalige militaire kazerne

Loop via één van de 5 bruggen over de Garonne naar de wijk Bastide op de rechteroever. In een voormalige militaire kazerne experimenteert eco-center Darwin met alternatieve manieren van eten, koken, spelen… Je vindt er o.a. Magasin Général, een bistrot, kruidenierszaak, refter en drugstore met dagverse producten. • 87 quai des Queyries.

MHO_Bordeaux003

Paalrestaurant op de oever van de Garonne

Iets verder heb je vanuit L’Estacade, het paalrestaurant op de rechteroever van de Garonne, een prachtig uitzicht op de skyline van Bordeaux. Je kunt er genieten van een geslaagde mix van de Zuiderse keuken en die van de Atlantische kust, in een succesvolle lunchformule of een à la carte dinerformule. Dit is een topadres voor een avondje loungen en genieten van de ondergaande zon boven de Garonne. • Quai des Queyries

MHO_Bordeaux055

Boetiekhotel

Mama Shelter, het boetiekhotel van de hand vanPhilippe Starck is hip en jong, en heeft veel zin voor humor. Zo dragen de receptionisten badges met slogans als Mama Loves You of Mama Always Checks Under The Bed. Boven de toog van het restaurant hangen zwembanden in diverse vrolijke kleuren en de kamers zijn minimalistisch en praktisch ingericht. Een andere troef is het prachtige dakterras met spectaculair uitzicht over Bordeaux. • 19 rue Poquelin Molière

Meer over de futuristische bouwwerken, leuke designwinkels en fijne terrassen vind je in ons zomernummer dat nu in de winkel ligt.

Foto’s Marie Houtequiet / Tekst Karin De Ridder