3 interieurtrends voor 2023

Het is misschien geen hele nieuwe wind die door onze interieurs waait, maar er hangen wel heel wat designtrends in de lucht. Dat kon de redactie dit najaar toch vaststellen op de beurzen en designweken van Londen, Stockholm, Parijs, Brussel en Eindhoven… 3 trends voor 2023. 

Abonneer je nu en geniet 30% korting!

1 De kracht van keramiek

Geen materiaal dat de tijdsgeest van nu zo vorm kan geven als keramiek. Op de beurzen en designfestivals zagen we experimenten met alternatieve technieken en modellen en nieuwe praktische toepassingen, o.m. als meubel en verlichting. Het geheim van zijn (blijvend) succes? Keramiek is niet alleen een flexibel materiaal dat zich letterlijk kan buigen tot nieuwe vormen én toepassingen (van kunstobject tot functioneel voorwerp); het artisanale karakter en de eeuwenoude geschiedenis van keramiek voelen ook geruststellend aan. 

2 Ode aan accessoires

Accessoires spelen een steeds opvallendere rol in ons interieur, soms zelfs een belangrijkere dan meubels. Ze worden blikvangers, dragen vaak verhalen en geven daardoor persoonlijkheid aan een huis. Niet verwonderlijk dat steeds meer meubelmerken een accessoirelijn lanceren of een platform bieden aan (lokale) makers. Het is ook een drempelverlagende manier om kennis te maken met de wereld van het merk en de ontwerpers. Zo kan een breder publiek iets unieks in huis halen. Want ook hier is het artistieke en artisanale voelbaar, het gaat vaak om kleinere edities of een curated selectie. En niet te vergeten: met accessoires pas je je interieur snel aan aan wisselende situaties en moods.

De groene weg

Niet meer weg te denken uit onze interieurs: groen. Omdat we onze band met de natuur meer dan ooit willen versterken, de kleur multi-inzetbaar en combineerbaar is en het en genderneutrale tint is. We kennen groen al in heel veel verschillende versies en uitdrukkingen, maar zagen het afgelopen najaar vooral veel signaalgroen en hier en daar opnieuw wat fluo.

Ontdek de hele reportage in editie 6, nog tot en met 6 februari 2023 in de winkels.

Samenstelling: Jackie Oomen, Emmy Toonen en Kaatje Verschoren