3 x hotspot gespot

Het steeds populairdere fenomeen ‘belevingswinkel’ heeft er er weer een aantal prachtexemplaren bij. Maak kennis met deze drie hotspots in  Mechelen, Gent en Leuven!DE BORGHT interieur17

De Borght, Mechelen

De Mechelse concept store De Borght, bekend om zijn combinatie van bloemen en planten, interieurobjecten en hedendaagse kunst, bestaat al 27 jaar en resideert sinds 2016 in een 17de-eeuwse patriciërswoning. Onlangs werd de zaak uitgebreid met de kapel waarmee de zusters Arme Klaren het pand in de 19de eeuw uitbreidden en die tot voor kort verhuurd werd als locatie voor evenementen. Met deze exclusieve Chapel Store, werd niet alleen de capaciteit van de zaak uitgebreid, maar komen o.m. de zijden bloemen van Silkka, de kussens van Anke Drechsler en de tafels van Pascale Naessens en Het Heerens ook nog beter tot hun recht. Voor een (h)eerlijke lunch of high tea is er Stassart11, het restaurant van De Borght.

Goswin de Stassartstraat 11, 2800 Mechelen, di-za, 9-18u, ma 13-18u, deborght.be

 

289769 Guillaume ingericht 1 22d691 original 1536657194

Guillaume, Gent

Liefhebbers van Belgisch design, interieurinrichting en jonge ontwerpers kunnen in Gent sinds kort hun hart ophalen bij Guillaume, het nieuwste geesteskind van interieurarchitect Guillaume Van Durme, die hiermee aan zijn 18de (!) verhuizing toe is. Dit keer kwam hij met de eigenaar van een leegstaand herenhuis overeen om een tijdlang gratis over het pand te mogen beschikken en het in ruil op te knappen tot een kijkwoning met showroom en eventruimte. Guillaume is ingericht als een woonhuis en alle meubilair en interieurobjecten – inclusief de woning zelf – zijn te koop. Via een open call cureerde Van Durme opkomende designers van eigen bodem, die hij zo in een gemoedelijke en huiselijke setting een platform geeft.

Oude Houtlei 2, 9000 Gent, vrij-zo, 10-18u, guillaumevandurme.be

 

new DSC 0575 lichter

Heem, Leuven

Marleen Bijnens en Nath Slangen leerden elkaar meer dan 20 jaar geleden kennen in de crèche van hun respectievelijke kinderen. Ze zijn vriendinnen voor het leven en sinds kort ook zakenpartners. Samen runnen ze nu immers Heem, een woonwinkel op wandelafstand van het Leuvense station. Ze brengen er accessoires van gevestigde namen als Serax en XLBoom aan de man, maar ook werk van aanstormend Belgisch talent: betonnen accessoires van House Raccoon, prachtige kussens van By Noon, bijzondere juwelen van Ola Jewelry en botanische huidverzorgingsproducten van Likami. Laagdrempeligheid en gezelligheid staan er hoog in het vaandel en dus kun je er in de koffiehoek ook letterlijk proeven van wat Marleen en Nath in huis hebben.

Werkhuizenstraat 7 (Blauwputplein), 3010 Kessel Lo, di-za, 10-18u, heemstore.be

 

Tekst: Jan De Vos