3 x nieuws op de Milaan Design Week

Lees nu Feeling wonen met grote korting!

Nog even en de Milaan Design Week laat opnieuw een wervelwind van meubels, ontwerpers en visies op ons los waar ons hart sneller van gaat kloppen. Het moment om tussen al dat moois trends en ideeën te ontdekken die onze interieurs het volgende jaar komen binnenwaaien. Drie nieuwigheden.

1 Het meubel

Een tot in het absurde uitvergrote geweven stof is materiaal en vorm tegelijk. Met deze Knitty Lounge Chair van Nika Zupanc toont Moooi waar hightech textiel toe in staat is. We zijn trouwens benieuwd naar de rest van de Moooi-collectie, waaronder hun door AI gepersonaliseerde huisparfums.

2 De ontwerper

De expressieve, kleurrijke ontwerpen van de veelbekroonde Elena Salmistraro herken je al van ver. De Italiaanse kunstenaar/productontwerper haalt haar inspiratie zowel uit streetart als uit mode, maskers, dieren en mythologische figuren. Die inspiratie laat ze los op tapijten, meubels, interieur en keramiek – haar Primates-vazen voor Bosa zijn nu al klassiekers. Zelfs met bescheiden plaid Campanule voor Lanerossi bewijst ze dat de natuur – hier een boshyacint – weet te abstraheren tot een schitterend dessin.

3 Het merk

Het piepjonge Italiaanse Vero startte vorig jaar online en opende onlangs een eigen winkel in Milaan. Met zijn Made in Italy-design gaat het op zoek naar no-nonsense en oplossingen voor het interieur, ontworpen door internationaal talent zoals Lex Pott (zie zijn interieur in dit nummer). Verrassende kleuren en vormen geven een informeel karakter aan hun accessoires en meubels, zoals deze funky salontafel Leroy op rubberen pootjes van de New Yorkse designer Sam Stewart, die zich laat inspireren door burgerlijke bouwkunde – bruggen, wegen, tunnels,…