3x gezellig en hip tafelen in Milaan

Reisplannen? Verlies dan zeker Milaan niet uit het oog. De Italiaanse stad heeft namelijk nog andere troeven dan mode en design: je kan er namelijk heerlijk eten. De redactie merkte deze drie adresjes in elk geval al op bij hun bezoek aan de designbeurs van Milaan.

1. Chocolade en cocktails

Vlak bij de Scala, waar de straten smal zijn en de gevels statig, ligt op een hoek restaurant T’a. Het wordt gerund door twee zoons uit een familie van chocolatiers, wat verklaart waarom er in sommige hoofdgerechten ook chocolade is verwerkt. Maar eigenlijk is T’a de ideal plek om alleen een dessert of cocktail te bestellen. En dan door de uitgestrekte glazen gevel van het gekke uitzicht op de smalle Via Clerici genieten. Het interieur – fluweel, messing, marmer en veelarmige plafondlampen – ademt hedendaagse chic in optima forma.

Clerici 1, Milaan – www.tamilano.com

2. Eerst sporten, dan genieten

Bij Ceresio 7 kan je binnen of buiten eten in een interieur dat blauw fluweel weet te combineren met industriële verlichting. Dat komt zo: mode-tweelingbroers Dean en Dan Caten van het Londense label Dsquared2 betrokken het gebouw een paar jaar geleden en wilden iets leuks doen met het dak, namelijk ze wilden er een zwembad plaatsen. En van zwemmen krijgt een mens honger, dus wat beter gedaan met de rest van het gebouw dan er een restaurant van te maken? Blik op de kaart: de citroenrisotto met coquilles en kappertjespoeder kost 29 euro.

Ceresio 7, Milaan – www.ceresio7.com

3. Heerlijk brood

Piazetta Guido Vergani is het archetypische Milanese plein, met behalve veel taxi’s, scooters en een metrohalte (Moscova) ook bomen en een klein plantsoen. Daarachter schuilt op nummer vijf een van de vijf populaire Pandenus-bakkerijen in Milaan. Vanaf zeven uur ‘s ochtends ben je er welkom voor een heerlijk uitgebreid ontbijt of voor een ontbijt van caffè en een sneetje toast semplice.

Largo La Foppa 5, Milaan – www.pandenus.it

Bron: Feeling Wonen juni 2016 | Foto 1: Matteo Volta | Tekst Christine Van Der Hoff