3x mooi werken

Iedereen wil wonen in een mooi interieur, maar ook op de werkvloer moet je je goed voelen. De redactie bezocht drie flexplekken, waar verschillende professionals samen werken, en haalde inspiratie uit hun interieur.

1. B. Amsterdam

B.Amsterdam is een coworkingspace gelegen in het voormalige IBM kantoor op de ZuidAs in Amsterdam. Ze brengen mensen uit dezelfde sectoren en domeinen samen om zo tot nieuwe ideeën te komen. Studio Fabrick stond in voor de interieurinrichting van het bedrijf. De studio bewijst dat je ook met een beperkt budget een ruimte prachtig kan inrichten. Kies voor goedkopere materialen die een maximaal effect geven, zoals OSB-platen en underlayment of start-up-hout. Ook tweedehandsmeubelen geven je ruimte meteen karakter. Plaats boeken, natuur, kunst en muziek in je ruimte om je te inspireren en zorg voor beweging en flexibiliteit door bijvoorbeeld kurk te gebruiken als prikbord.

B.Amsterdam werkruimte

2. Havn in Antwerpen

De Noorse kerk en de vijfde verdieping van een kantoorgebouw aan de overkant van de kerk op het Eilandje in Antwerpen werden omgetoverd tot een hippe en speciale plek met een fantastisch uitzicht. De oprichter van flexplek Havn vond het niet alleen belangrijk dat er degelijke bureautafels en professionele stoelen stonden, maar hechtte minstens even veel belang aan informelere hoekjes, zoals een lounge met vintagemeubelen. Ook de combinatie van functionele lampen en sfeervol licht heeft een enorme impact op de sfeer.

Havn werkruimte

3. Spaces in Rotterdam

Spaces in Rotterdam is een ruimte die volledig gericht is op ‘ontmoeten’ en waarin veel geïnvesteerd werd in design en interieur. De eigenaars willen de balans tussen werk en privé optimaliseren door werken leuker, inspiratievoller en gevarieerder te maken. De Londense architecte Sevil Peach werd ingeschakeld voor de inrichting van het gebouw. Zij werkte niet met traditionele merken, maar koos voor zachte materialen en kleur. Zo creëerde ze enerzijds dynamische plekken en anderzijds rustplaatsen.

Spaces werkruimte

Bron: Feeling Wonen 2016 | Fotografie Jole Lemmens (Havn) en Marie Houttequiet (B.Amsterdam) | Tekst Leen Creve