3x prachtig overnachten in Milaan

Bij het bezoek van onze redactie aan de Designbeurs in Milaan, ontdekten ze deze pareltjes van hotels. Drie keer prachtig overnachten in Milaan dus!

1. Hotelketen zonder ‘keten’

Hotelketen Room Mate zet het concept ‘keten’ op zijn kop: bij hen is elk hotel namelijk anders. De enige constante is de sfeer: ze willen je het gevoel geven dat je bij vrienden of familie logeert. Daarom hebben al hun hotels ook een voornaam. In Milaan logeer je bij Giulia, en het interieur is van niemand minder dan Patricia Urquiola. Om dat gevoel van vertrouwdheid op te roepen koos zij voor een warme retrosfeer. Grote gangmaker is de ruit, die op verschillende plaatsen terugkeert als dessin, ook in de kamers. Uiteraard kwamen er ook een aantal eigen ontwerpen van Urquiola aan te pas: in de huiskamer annex lobby tref je bijvoorbeeld bank ‘(Love me) Tender’ van Moroso en tafel ‘Shimmer’ van Glas Italia, knus verlicht door leeslampen ‘Coupe’ van Joe Colombo voor Oluce. Giulia ligt om de hoek van de Galleria Vittorio Emanuele II en de Duomo; zo centraal als het maar kan, dus.

Room Mate Hotel Giulia, Via Silvio Pellico 4, Milaan – www.room-matehotels.com

2. Exclusief logeren

Piazzetta Guido Vergani is het archetypische Milanese plein, met behalve veel taxi’s, scooters en een metrohalte (Moscova) ook bomen en een klein plantsoen. Daarachter schuilt op nummer 5 een van de vijf populaire Pandenus-bakkerijen in Milaan, met erboven een hip hotel, dat bestaat uit twee tweepersoonssuites, Locanda Pandenus. Helemaal gerenoveerd en ingericht volgens het inmiddels feilloze designrecept ‘zwart metaal + messing lamp met melkglas + ronde spiegels + kleurcontrast’.

Largo La Foppa 2, Milaan – www.pandenus.it

3. Klein maar fijn

Hotel Palazzo Segreti is een zorgvuldig hersteld en gemoderniseerd herenhuis. De elegante loungebar en de uitgebreide wijnbar kregen een avant-gardistisch design. Het hotel kreeg slechts 18 kamers en suites, allemaal uniek ingericht, met een combinatie van ultra-moderne meubels met antieke accenten. Het hotel ligt op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden in Milaan, zoals de Dom en de Gallerua Vittori Emanuele II. Centraal gelegen en prachtig ingericht, met andere woorden een must visit!

Via San Tomaso 8, Milaan – www.palazzosegreti.com

Bron: Feeling Wonen juni 2016 | Tekst Christine Van der Hoff