4 nieuwe hotels om in uit te blazen

Zowel in Scandinavië als in Parijs en de Duitse deelstaat Beieren staan  stijlvolle nieuwe gastenverblijven klaar om je met open armen te ontvangen. En ook in Antwerpen opent een pas afgewerkt boetiekhotel voor het eerst de deuren. Er even tussenuit gaan met de feestdagen klonk nog nooit zo aanlokkelijk…slideshow3a

slideshow2a

Treehotel, Zweden

Wie dit eindejaar de kerstman achterna wil, kan in Zweeds Lapland terecht voor een unieke ervaring. Het Tree hotel in het afgelegen Harads biedt reizigers al enkele jaren de mogelijkheid om te overnachten in de bossen van het hoge noorden, maar sinds kort hebben oprichters Kent en Britta Lindval ook een gloednieuwe gastenkamer aan hun etablissement toegevoegd. De door Snøhetta (die enkele jaren geleden ook het New Yorkse Times Square hertekenden) ontworpen luxeboomhut “The 7th Room” oogt van buiten weliswaar sober, maar gezinnen tot vijf personen kunnen er niettemin hun hart ophalen aan zowel het spectaculaire uitzicht als aan tijdloos Scandinavisch design. Bovendien geniet je zowel via de strategisch geplaatste dakramen als vanop de originele patio – een soort net op tien meter boven de begane grond – van een ongelooflijk natuurfenomeen dat luistert naar de naam aurora borealis, oftewel het noorderlicht. Al hangt er aan dit alles ook een stevig prijskaartje, want voor een nacht in dit prachtige optrekje moet je toch een slordige 1500 euro neertellen.

treehotel.se

 

Bild 0011a92c3a5d

Bild 030A

Hotel Röhlr, Duitsland

Het Beierse plaatsje Eilsbrunn gaat er prat op de oudste taverne ter wereld te huisvesten: al sinds 1658 komen hongerige passanten er hun innerlijke mens sterken. Maar het hotel dat Katharina en Andreas Röhlr sinds begin dit jaar in het aanpalende Sudhaus – een voormalige brouwerij – uitbaten, staat niettemin met beide benen in het hier en nu. De aankleding van de kamers is minimalistisch maar warm, met veel lichte houtsoorten, en op strategische plaatsen heeft het echtpaar Röhlr subtiele industriële accenten aangebracht. Of minder subtiele, in het geval van de verweerde muren die de gasten doorheen de oude brouwerijgangen naar hun slaapvertrekken moeten loodsen. De 26 kamers zijn bovendien democratisch geprijsd, zodat dit hotel de ideale uitvalsbasis vormt voor gezinnen die het overigens door UNESCO beschermde Regensburg willen ontdekken. Of die eens een kerstmarkt willen bezoeken aan de oevers van de Donau, want dat kan ook natuurlijk.

hotel-roehrl.com

 

HNAM 195

11e45dd5efa52dbcb63f5fb60394f916

Hôtel national des Arts et Métiers, Parijs

Recentelijk opende in Le Marais, niet ver van het Centre Pompidou, een hotel van de Israëlische designer Raphael Navot. Samen met architect Daniel Vaniche (die ook zal meewerken aan het vernieuwde stadion Philippe Chartrier voor Roland Garros) toverde hij een 19de-eeuws pand in typische Haussmannstijl om tot een toonbeeld van hedendaagse gastvrijheid. In de kamers contrasteren betonnen wanden mooi met de diepgekleurde stoffen van bed, zetel en gordijnen, terwijl hier en daar ook subtiele pasteltinten doorschemeren. Terrazzo maakt in de badkamer het mooie weer, en de in het oog springende spiegels zorgen voor een eigenzinnige extra toets. Vanaf 200 euro kan u overnachten in een van de 70 kamers, en voor de meerwaardezoekers zijn er ook de luxueuze studio, het “atelier” en de penthouse. Want het eindejaar moet men in stijl vieren, n’est-ce pas?

hotelnational.paris

 

32215199_389284404814458 2762796163361931264 n

riga photo cafeine be 745

Copyright: Cafeine

Hotel Riga, Antwerpen

Sinds 4 decmber kan je officieel een kamer reserveren in het nagelnieuwe Hotel Riga in Antwerpen. Op een boogscheut van de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal renoveerde het team achter de nabijgelegen restaurants “Backyard” en “In De Balans” een oud winkelpand tot een boetiekhotel met twaalf luxueus uitgeruste kamers. Hoewel ze quasi van nul herbegonnen, verwijzen de warm ogende tegelvloeren en indrukwekkende houten balken toch nog steeds naar het rijke verleden van dit pand. Het linnen is bovendien van het toonaangevende Belgische Verilin en zorgt ervoor dat je na een dagje toerist-in-eigen-land heerlijk kan wegzakken in een van de kingsize bedden. En ook voor wie niet in de Scheldestad moet overnachten, heeft het etablissement heel wat te bieden: in de stijlvolle Bar Riga – het zwarte marmer fungeert bijna als spiegelbeeld voor de royale witte badkamers van het hotel zelf – kan je zowel terecht voor ontbijt, lunch of avondmaaltijd als voor een lekker drankje.

hotelriga.be

 

Tekst: Jeroen Verschakelen