5 adresjes in Lanzarote

Wat heeft Lanzarote dat de andere eilanden van de Canarische archipel niet hebben? Zwarte lavavelden, woeste kusten, witte stranden, spectaculaire architectuur… En vooral, een zalig laat-maar-waaien gevoel.

Surfers paradijs

Hét surfdorp van Lanzarote is La Caleta de Famara in het noorden van het eiland. De verkaveling van Famara in Richard Neutra-stijl met zijn typische witte laagbouw is tegen de hoge kliffen op gebouwd.

Klein maar gezellig boetiekhotel

Op 10 minuten rijden van Famara runt het Britse koppel Richard en Tarnya sinds 10 jaar Finca Malvasia, een klein boetiekhotel met 4 appartementen. Ze delen een passie voor interieurinrichting. In de slaapkamers gebruikten ze veel wit, hier en daar onderbroken door wat kleuraccenten, planten en prints.

Van vervallen boerderij naar prachtige B&B

Architect Néstor Pérez Batista gaf een hedendaagse make-over aan een traditionele boerderij, in de wijnstreek van La Geria. Hij koos voor een ruwe betonconstructie met een moderne minimalistische inrichting en grote ramen die uitkijken op het vulkanische landschap. Als je zoekt naar een mooie en hedendaagse plek om te logeren, kies dan voor één van de twee suites van B&B Buenavista Lanzarote Country. Hier kun je volop genieten van het echte Lanzarote, temidden van de lavavelden en de zocos, de typische halve cirkelvormige stenen muurtjes die de wijnranken beschermen, in het hart van het eiland.

Onderwatermuseum voor hedendaagse kunst

Begin dit jaar opende het nieuwe Museo Atlántico, het eerste onderwatermuseum voor Europa en de Atlantische Oceaan, voor het grote publiek. Voor dit ambitieuze project creëerde kunstenaar Jason deCaires Taylor in zijn atelier in Playa Blanca meer dan 200 beeldhouwwerken in een soort van sponsachtig beton, die aantonen welke impact de (vervuilde) oceaan heeft. Ze drijven in het helderblauwe water van de zuidkust, niet ver van de adembenemende Playas de Papagayo. Verankerd op de oceaanbodem, 14 meter onder het wateroppervlak, zijn ze zichtbaar voor snorkelaars en duikers of, voor wie liever op het droge blijft, via de glazen vloer van een boot.

In de voetsporen van César Manrique

Wil je weten hoe en waar de bekende architect de laatste jaren van zijn leven leefde en werkte? Dan is zijn atelier/huis in Haría zeker een stop waard. In dit pittoreske dorpje, waar de tijd stil lijkt te staan, zocht hij rust en contact met de natuur. Manrique renoveerde er een oud landbouwershuis temidden van een palmentuin. In dit windluwe dal groeien er immers veel palmen en is er meer groen. Hij koos voor een moderne inrichting, veel comfort en weelderig groen binnen en buiten. Via de twee patio’s treed je binnen in zijn leefwereld, met zijn boeken, souvenirs, foto’s, persoonlijke spullen… In zijn atelier, dat los van het woonhuis staat, bleven sinds zijn dood al zijn schildersbenodigheden, tekeningen, verfborstels… onaangeroerd.

Bron: Feeling Wonen december 2016 | Productie Kristina Raderschad | Foto’s Sabrina Rothe | Tekst Karin De Ridder en Kristina Raderschad