5 manieren om groen in je interieur te halen

Accessoires in je interieur hoeven niet altijd statische items te zijn. We zien steeds meer trends waarbij we de tuin naar de woonkamer halen. Hier zijn verschillende leuke ideeën voor. 

tuinieren planten kamerverdeler

Room divider

Een groene eyecatcher voor je interieur kan een kamerverdeler zijn, maar dan niet zoals degenen die we al kennen.  Op deze room divider is het mogelijk om planten naar eigen keuze te laten groeien. Op deze manier wordt het element zowel esthetisch als functioneel want hij kan overal in de ruimte geplaatst worden. Het begrip verticaal tuinieren is niet langer iets nieuws, maar kan wel opnieuw geïnterpreteerd worden. Het tuinmerk Sempergreen ontwierp de kamerverdeler Moving Hedge als nieuwe aanvulling op dit concept.

Info: www.sempergreen.com

Bloomon bloemen groen

Bloemen op bestelling

Bloemen fleuren een interieur meteen op, maar toch heb je geen zin om elke twee weken naar de bloemist te lopen. Dan kan je vanaf nu bloemen thuis laten leveren op geregelde tijdstippen. Het idee is om mensen een beleving te schenken en niet enkel een boeket bloemen. Het concept maakt ook komaf met de typische boeketten en laat een bloemenkunstenaar zich uitleven hiervoor. Zo wordt er enkel gebruik gemaakt van seizoensgebonden flora en komen de bloemen vers bij jou thuis. Het Nederlandse bedrijf Bloomon verpakt de bloemen ook in een originele verpakking met extra informatie over de verkregen bloemen.

Info: www.bloomon.be 

terrarium aarde groen plant

Plantenjungle

Vind je planten in een bloempot maar gewoon? Dan kan je in plaats van enkele grote planten nu verschillende kleine planten samenbrengen in een kleine ‘tuin’. Dit concept van een plantenterrarium klinkt misschien ouderwets, maar veel winkels bieden hippe, geometrische terrariums aan uit glas en metaal. Je kiest zelf de grootte van je terrarium en de hoeveelheid plantjes dat je erin steekt. Zo creëer je je eigen plantenjungle in huis.

phyt luchtplant hout

Geen groene vingers vereist

Epifyten, of beter gekend als luchtplantjes, halen hun voedsel uit lucht of neerslag. Deze plantjes zijn de ideale oplossing voor mensen die geen groene vingers hebben, maar toch een groen accent in hun interieur willen leggen. De luchtplantjes kunnen op verschillende manier in je interieur worden gepresenteerd: in een glazen bokaal, hangend aan een draadje, in een schaaltje, enzovoort. Deze plantjes zijn verkrijgbaar via de webshop van Phyt, die zich specialiseert in deze planten.

Info: www.phytplants.com

Plantlamp plant groen

Plantenlamp

Een nadeel aan planten in je interieur is dat ze meestal ergens op hoeven te staan. Met andere woorden: ze nemen soms heel wat ruimte in beslag. De Nederlandse ontwerper Roderick Vos vond hier een oplossing voor: the Bucketlight Plant Lamp. Hij ontwierp een lamp waar je bovenaan je planten kan laten groeien. Op deze manier creëer je toch groen in je interieur, maar staan ze nergens in de weg.

Info: www.roderickvos.nl

Tekst: Jennifer Ceuppens | Foto 1: Sempergreen | Foto 2: Bloomon  | Foto 3: Etsy.com  | Foto 4: Phyt | Foto 5: Rene Van Der Hulst