5 must see musea in Frankfurt

Plan eens een trip naar Frankfurt! Naast de voormalige industriewijk Ostend zijn ook de stationsbuurt en de museumoever Gefundenes Fressen voor citytrippers met een passie voor kunst en design. Binnenkort op pad? Deze 5 musea moet je zeker gezien hebben.

1. De Museumsufer

Langs de zuidelijke oever van de Main bevindt zich het grootste museumgebied van Frankfurt. De Museumsufer is één grote aaneenschakeling van topgalerijen en musea. Vanuit verschillende culturele hotspots kijk je uit op de fameuze skyline van Frankfurt.

Meer info op hun website.

2. Städel Museum

Een van de grote musea op de Museumfer is het Städel Museum. Het werd spectaculair uitgebreid door architecten Schneider+Schumacher. Je kunt er meesterwerken van Vermeer, Boticelli, Degas of Picasso bewonderen.

Info: adres: Schaumainkai 63. Surf voor meer info naar hun website.

3. DAM

Het DAM (Deutsches Architekturmuseum) heeft een nieuwe huis-in-huis structuur van de hand van de Duitse architect Oswald M. Ungers.

Info: adres: Schaumainkai 83. Surf voor meer info naar hun website.

4. MMK

Het MMK, Museum für Moderne Kunst, is een knap staaltje postmodernistische architectuur van de Oostenrijker Hans Hollein.

Info: adres: Domstr. 10. Surf voor meer info naar hun website.

5. Schirn Kunsthalle

In de oude binnenstad vlakbij de Dom vind je de Schirn Kunsthalle. Op regelmatige basis vinden er tentoonstellingen plaats.

Info: adres: Römerberg. Surf voor meer info naar hun website.

Bron: Feeling Wonen oktober/november 2015 | Fotografie: Christian Schaulin | Tekst: Kristina Raderschad en Karin De Ridder