4 x ‘new places to be’ in Brussel

De website newplacestobe.com is een referentie voor al wie graag op zoek gaat naar horeca- en andere zaken met een opmerkelijk interieur of een hip concept. Wij selecteerden voor jou 5 ‘new places to be’ in Brussel.

1. Café Gazzetta

Café Gazzetta is een Italiaanse bar waar je terecht kunt voor ontbijt en koffie rechtstreeks uit Milaan. Hier hang je de hele dag: ’s ochtends met een verse koffie, ’s middags genieten van een Italiaanse limonade om je vervolgens klaar te maken voor de avond met een aperitief. Voor de honger is er huisgemaakte taart, antipasti en pasta’s. Bewonder zeker ook de glazen constructie aan het plafond.

2. Hôtel des Galeries

Dit hotel ligt op de hoek van de Koningsgalerij en de Beenhouwersstraat, en op wandelafstand van de Grote markt en Manneken Pis. De 23 kamers in Hôtel des Galeries werd onder handen genomen door interieurarchitecten Fleur Delesalle en Camille Flammarion. Grote namen uit de designwereld, waaronder ook Belgische ontwerpers, keren terug in verschillende inrichtingselementen. Andere siervoorwerpen werden dan weer opgesnuffeld bij antiquairs uit de Brusselse Zavelwijk.

3. Jack O’Shea

Nu Jack O’Shea met zijn twee slagerijen/winkels een gevestigde waarde is in Brussel, opent de Ierse rock-slager Jack O’Shea Chophouse. In het restaurant zal je – volgens velen – het beste vlees van de stad kunnen proeven. Op de website krijg je al een voorsmaakje van het aanbod te zien: meer dan twintig soorten rundsvlees en ook een ruim aanbod in lams- en varkensvlees of gevogelte. Niet àlles staat op de menukaart van Chophouse, maar wie nog eens langs de slagerij passeert, heeft duidelijk keuze te over. Hemel op aarde voor foodies en carnivoren!

4. La Villa in the Sky

La Villa in the Sky mag je letterlijk nemen: na het succes van hun pop-uprestaurant nemen La Villa Lorraine en sterrenchef Alexandre Dionisio hun intrek op het dak van de IT Tower, een opvallend gebouw in de Brusselse skyline. Een culinaire hoogvlieger en een exclusieve ervaring op de 25ste verdieping van het gebouw. De menu’s van sterrenchef Dionisio zijn gemaakt met seizoensproducten, dagelijks aangeleverde, verse ingrediënten en natuurlijk zijn inspiratie van het moment.

‘The 100 best hotspots to eat, drink and sleep’

Op zoek naar meer inspiratie? Naast de website van New Places To Be is er nu ook het boek. Hoofdredactrice Eline VanGehuchte en foodie Deborah Dekrem selecteerden 100 verborgen en minder verborgen pareltjes in Vlaanderen en Brussel. Daarnaast bevat het boek een aantal interviews en artikels, waarin onder meer tv-kok Wim Ballieu verklapt waar hij zijn ingrediënten koopt, bartender Hannah van Ongevalle dieper ingaat op de heersende hype rond gin en interieurarchitect Lieven Musschoot vertelt over horecazaken die hij mocht inrichten.