6 food- & designadressen

Met het concept ‘Coffee & Design’ wordt de zoektocht naar designspulletjes alleen maar leuker. Bars breiden hun concept uit tot café en winkel zodat bezoekers een totaalervaring van beide werelden krijgen. Wij geven jullie zes adresjes die de moeite waard zijn.

design eten winkel kistjes hout lamp

Living Room

Living Room is een concept store in hartje Brussel, die mensen op een unieke manier de meubels die te koop zijn laat uittesten. Op de benedenverdieping vind je een betegelde toonbank die je laat kiezen tussen verschillende verse producten uit de fusion keuken. De showroom heeft verschillende inrichtingen waar je je als bezoeker in kan nestelen. Zo vind je op de mezzanine een tafel en stoel terug van het Britse merk Ercol. Het pand zelf heeft een industrieel uiterlijk door het ruwe beton en de zichtbare buizen aan de wand.

Info:

Jean Reyplein 8
1040 Etterbeek
Open maandag tot zaterdag van 8u00 tot 18u00
www.livingroomdesign.eu

winkel design eten wit

Thelma Coffee & Design

Katrien Vandenberghe gooide het roer helemaal om en besliste om haar leven als tandarts te ruilen voor een eigen winkel in Leuven. Ze opende 9 februari haar concept store Thelma Coffee & Design, waar ze koffie, mode en design in elkaar laat overvloeien in een klassiek en licht pand aan de Leuvense vaart. Ze noemde haar winkel naar haar dochtertje. Katrien is een van de winkels die meedoet aan het initiatief ‘Ik koop Belgisch’. Ze biedt verschillende Belgische merken van eigen bodem aan, zoals de juwelen van Sternum, de airplants van Phyt en gebreide beanies van Iknits.

Info:

Vaartstraat 12
3000 Leuven
Open dinsdag tot zaterdag van 10u30 tot 18u00

bar koffie winkel design

St Vincent’s

Deze concept store vind je terug in het verlengde van de Kammestraat in Antwerpen. De eigenaars hebben de oorspronkelijke charme van het pand intact gelaten. Voordien was de winkel een drukkerij. Op sommige plaatsen is de plaaster aan het afbrokkelen en ook de stalen profielen zijn niet veranderd. Het concept van St Vincent’s is simpel: alles wat je ziet, kan je kopen. Van de zetel waar je in zit tot de schilderijen aan de muur. Het pand is zorgvuldig ingericht met verschillende zithoeken die tussendoor afgewisseld worden met een kledingrek of enkele planten. Sinds februari worden er op de bovenverdieping ook exposities gehouden die vrij te bezichtigen zijn.

Info:

Kleine Markt 13
2000 Antwerpen
Open woensdag tot zondag van 11u00 tot 18u30
www.stvincents.co

winkel zee kunst galerij

BeauSite

Dit pand dompelt je onder in de wereld van vintage, design en kunst in een prachtig art-decogebouw op de dijk in Oostende, maar schotelt je ook een lekker bordje voor. De galerij biedt het beste van beide werelden. In de boekenkast middenin de bistro vind je een collectie aan oude kunstboeken die je zintuigen prikkelen. Je kan er ook terecht om vanuit je ene ooghoek de kunst aan de wand te bewonderen en uit de andere ooghoek naar de kustlijn te kijken.

Info:

Albert I-Promenade 39
8400 Oostende
Reservaties mogelijk
galeriebeausite.com

atelier eten kunst

L’Harmonium

L’Harmonium in Ukkel is een ontmoetingsplaats voor iedereen die graag een kunstzinnige babbel wil voeren. Het kunstcafé is de plaats voor ontwerpers om hun beeldende kunsten tentoon te stellen en voor te stellen aan het publiek. Ook het eten en de dranken worden artisanaal bereid. De focus van het café ligt op het eerlijke van de producten. Ook de klant kan zelf deelnemen aan verschillende workshops en zich laten gaan in de wereld van de kunst.

Info:

Vanderkinderestraat 293
1180 Ukkel
Open dinsdag tot zondag van 12u tot 22u
www.lharmonium.be

bar koffie lamp scandinavisch stoel tafel

Bar Copine

De eigenaars van deze conceptbar baten ook al het Cultuurcafé in Lokeren uit. Toen ze startten met hun nieuwe project ‘Bar Copine’, konden ze op veel steun rekenen van de inwoners. De bar is ingericht in een Scandinavische sfeer met lichte en pasteltinten. De keuken van de bar ademt biologische, artisanale en echte voeding. Ze wilden hun bar een extra beleving toekennen door er een shop aan toe te voegen. Naast hun artisanale koffie verkopen ze ook interieur- en lifestyleproducten. Alles wat te zien is in de bar, is te koop.

Info:

Durmelaan 24
9160 Lokeren
Open woensdag tot zondag van 9u00 tot 18u00
barcopine.be

Tekst: Jennifer Ceuppens | Foto 1: Living Room | Foto 2: Thelma Coffee & Design | Foto 3: St Vincent’s | Foto 4: Beausite | Foto 5: L’Harmonium | Foto 6: Bar Copine