6 x lekker eten in Frankfurt

Of je nu kiest voor een ontbijt, een diner of een lekker stukje chocolade. Iedere foodie komt in Frankfurt aan zijn trekken. Wij selecteerden voor jou 6 adresjes om van te watertanden.

1. Cafébar im Kunstverein

Na een museumbezoek aan het Kunstverein of een intensieve shoppingtour is het zalig relaxen op het terras van Cafébar im Kunstverein.

Info: adres: Markt 44. Surf voor meer info naar hun website.

2. Restaurant Heimat

Heimat serveert lekkere gerechten in een voormalig paviljoen uit de jaren 50. Het is gelegen in de shoppingwijk rond de Berliner Strasse in de binnenstad.

Info: adres: Berliner str. 70. Surf voor meer info naar hun website.

3. Bitter & Zart

Zoetebekken moeten zeker een bezoekje brengen aan Bitter&Zart, een winkel met een breed gamma snoep, pralines en chocolade van over de hele wereld.

Info: adres: Braubachstr. 14. Surf voor meer info naar hun website.

4. Margarete

Dit eetadres ligt op een boogscheut van de Dom en combineert een strakke industriële look met vintage bistromeubilair. Perfect voor een laat ontbijt, een lunch of gewoon een heerlijk kopje koffie.

Info: adres: Braubachstr. 18-22. Surf voor meer info naar hun website.

5. Café Bar Plank

Bar Plank is een van de nieuwe cafés in het hippe stationskwartier rond het centrale treinstation van Frankfurt. Het is volledig in het zwart ingericht. De meubels en accessoires zijn van onder andere Artek en Tom Dixon.

Info:adres: Elbestr. 10. Surf voor meer info naar hun website.

6. Maxie Eisen

Cateraar James Ardinast opende onlangs zijn nieuwe bar/bistro Maxie Eisen in de stationsbuurt. Er staan heerlijke pastrami-sandwiches en sappige steaks op het menu.

Info: adres: Münchener Str. 18. Surf voor meer info naar hun website.

Bron: Feeling Wonen oktober/november 2015 | Fotografie: Christian Schaulin | Tekst: Kristina Raderschad en Karin De Ridder