Biënnale Interieur in Kortrijk: onze top 3

De Biënnale Interieur in Kortrijk gaat op 14/10 van start en belooft weer een schitterende editie te worden. Als mediapartner brengt Feeling Wonen een uitgebreid verslag in het nieuwe oktobernummer én staan we op de beurs. Tussen al dat moois pikten we deze drie Belgische merken uit die op Kortrijk Xpo staan….

per use - biennale - top 3

1 Per/Use

Designlabel Per/Use speelt op de Biënnale een thuismatch. Maar ondanks de Kortrijkse wortels mikt het merk met zijn designers bijzonder internationaal. Zo zal op de stand een gloednieuwe wandspiegel prijken van de hand van de Portugese ontwerpster Joana Marcelino en komen er ook nieuwe versies van bestaande ontwerpen. De Piano kapstok van Patrick Seha (foto) wordt klaargestoomd voor buitengebruik en de Levels tafels van Lucie Koldova krijgen een marmeren inleg. Tenslotte zijn er toch ook een paar Belgische designs waar Per/Use mee uitpakt: de Prelude bank van Caroline Voet en het wandrek Vertebrae van Frederik Delbart waar naar alle waarschijnlijkheid ook een losstaand model van te zien zal zijn.

Per/Use, Hal 3, stand 314

1.MIRA small medium van Frederik Delbart voor MOOME (3)

2 Moome

Bij het Belgische Moome hebben ze het afgelopen jaar niet stilgezeten. De vrachtwagen met nieuwigheden die voor hen naar Kortrijk rijdt, is goed gevuld. Karlien Imants komt op de proppen met een nieuw bijzettafeltje, lampjes en een poef, Mathias Deferm tekende een kapstok en staande spiegel, Gerard de Hoop levert een mooi stalen wandrek dat ook dienst kan doen als room divider en Roel Vandebeek ontwierp een nieuwe sofa. Studio Segers brengt dan weer nieuwe versies van de JON-stoel en de ronde JON-tafel én presenteert een nieuwe sofa en nieuwe fauteuil. Frederik Delbart tenslotte stelt bij Moome da wandspiegel Mira voor (foto). “Mira is geïnspireerd op de schietroos van het boogschieten, en betekent zowel “kijk!” als “richten” in het Spaans”, vertelt Delbart. “Ik wou de spiegel losmaken van de muur en als vrijstaand object beschouwen. Door eenvoudige maar intelligente systemen kan deze spiegel op verschillende manieren gebruikt worden.”

Moome, Hal 2, stand 201

7.MOBILO® Van Marcke Collection 1

3 Van Marcke

We moeten daar niet flauw over doen, we willen vandaag de dag graag zelf onze badkamer samenstellen volgens eigen smaak en budget. Geen kant-en-klare badkamer met het risico dat de buren net dezelfde hebben geïnstalleerd. Het is een behoefte die ook badkamerfabrikant Van Marcke duidelijk voelt. En in Kortrijk presenteren ze daar hun elegante antwoord op met Mobilo®, een collectie bestaande uit een basiselement dat volgens de goesting van de klant kan worden aangevuld en aangepast qua kleur, materiaal, afwerking en accessoires. Daarnaast speelt Van Marcke met Mobilo® nog in op een andere behoefte ook, die van de lokale productie. Het Kortrijkse label gaat er immers prat op dat Mobilo® ontworpen is door Belgische designers en volledig in België wordt geproduceerd.

Van Marcke, Hal 3, stand 312

Bron: Feeling Wonen oktober 2016 | Tekst An Bogaerts