Blij met planten

En als je nu eens niet een designmeubel maar planten en bloemen als uitgangspunt voor je interieur neemt? En niet zomaar in een vaas of pot, maar recht uit je vloerbedekking bijvoorbeeld?

Ontdek alle overige groenideeën in het november-decembernummer van Feeling Wonen.

Of neem een abonnement met de beste voorwaarden!

Binnenborders

Landschapsarchitectuur vindt zijn weg naar binnen: planten met sierlijke vormen zetten de toon voor het lijnenspel in huis of doorbreken de rechtlijnigheid van de architectuur net. Hier brengen siergrassen, die bij het minste briesje al beginnen te wuiven, het interieur tot leven. Planten: Chlorophytum saundersiae ‘Starlight’, Carex brunnea ‘Variegata’. Siergrassen zijn er in allerlei vormen. Eén ding hebben ze gemeen: ze zorgen voor beweging. Carex brunnea ‘Variegata’ is bovendien groenblijvend in de winter.

Sculpturaal

Handgemaakte vazen nemen steeds vaker de rol van kunstwerk op zich. Elk exemplaar heeft een eigen identiteit en draagt een verhaal met zich mee. Ze verdienen een plek in de schijnwerpers en laten een nog diepere indruk na als een zorgvuldig samengesteld boeket de sculpturale aard van de vaas benadrukt. In de vaas staan amaryllissen. De amaryllis is een afstammeling van de narcisfamilie, groeit uit een bol en is bijzonder geschikt voor binnen. Ze heeft geen bladeren en wordt daarom ook wel ‘naked lady’ genoemd. Krukje van Morentz. Vaas van Cor Unum.

Productie: Bloemenbureau Holland – Tekstbewerking: Jackie Oomen