Casestudy: interieurstylist Monique van der Reijden

Laat je inspireren door de woonkamer van de Nederlandse interieurstylist en trendwatcher Monique van der Reijden, ontdek haar tips voor het kiezen van de juiste raamdecoratie en leer hoe een vloerkleed een verbindend element kan zijn.

Raamdecoratie: fijn afstemmen

Voor grote raampartijen is gelaagde raamdecoratie aan te raden. Fel zonlicht wordt hier gefilterd door semi-transparante plisséshades en horizontale jaloezieën (Luxaflex). Die werken ook als akoestische laag en sfeerelement. De tweede laag bestaat uit semi-transparante gordijnen (Vadain) van 100% linnen om de natuurlijke uitstraling te versterken, de akoestiek te optimaliseren en de kleuren te coördineren. 

Vloerkleden: vrije vorm

Vloerkleden zijn steeds vaker organisch of rond van vorm. Als een soort kunstwerk (Cc-tapis) vormen ze een verbindend element in huis. Groot voordeel is dat ze een flexibelere opstelling van zitmeubels mogelijk maken en zich makkelijk onderling laten combineren.

Het hele interieur van interieurstylist Monique van der Reijden en nog veel meer tips vind je in Feeling Wonen 07/2020, in de winkel tot 12/10/2020.

Fotografie Kaatje Verschoren Tekst Christine Van der Hof