Creëer rust in je thuisbibliotheek

Thuiszitten heeft ook zijn positieve kanten. Al was het maar om je interieur een kleine boost te geven. De redactie van Feeling Wonen geeft je elke dag een tip om van je huis een warme, persoonlijke thuis te maken. Vandaag: inspiratie voor je thuisbibliotheek.

Boekenkast bij Estudio Morgan met vloerkleed van The Rug Company

Heb je een grote boekenkast met een hoop boeken die je door de jaren heen hebt verzameld, maar vind je het te druk ogen? Met een simpele truc kun je snel rust creëren: zet niet de rug van de boeken, maar de open zijkanten in het zicht. Zo zie je enkel papier, in plaats van ruggen met teksten en kleuren. Deel je boekenkast wel slim in, bijvoorbeeld op onderwerp of alfabet, zodat je niet uren hoeft te zoeken naar een boek. Draai aantrekkelijke kaften die goed bij het kleurenpalet van de kamer passen om voor een speelse twist. Wie (nog) geen thuisbibliotheek heeft, maar wel veel rondslingerende boeken en tijdschriften kan deze truc ook toepassen. Verzamel je boeken bij elkaar, maak stapels en zorg dat de boeken of tijdschriften met hun rug naar achteren liggen. Dan kan alle aandacht naar dat ene kunstwerk of dat kleurrijke vloerkleed gaan.

Beeld: de thuisbibliotheek van de oprichters van Estudio Morgan in Madrid met vloerkleed ‘Herringbone’ van Saunders Studio voor The Rug Company (design: Estudio Morgan, styling: Beatriz Aparicio, fotograaf: Motserrat Garriga).