De 6 leukste interieuradresjes in Lyon

Als je straks weer naar het warme Zuiden reist, hou dan even halt in Lyon. Behalve voor gastronomen en shopaholics is de tweede stad van Frankrijk immers ook een aanrader voor interieur- en designfanaten. De 6 leukste interieuradresjes.

1. Wisselende setting

Claude Cartier geldt in Lyon als een referentie op het vlak van interieurinrichting. Naast een eigen architectenbureau en een winkel in de rue Auguste Comte heeft ze in de naburige rue Sala sinds kort ook Inside – Creative Store, waar ze haar favoriete merken en ontwerpers in de kijker plaatst.

Info: Claude Cartier, 25 rue Auguste Comte en Inside Creative Store, 33 rue Sala, www.claude-cartier.com

2. Iconische lampen

In dezelfde straat vind je ook de showroom van het befaamde Italiaanse verlichtingmerk Flos. Het strakke, minimalistische interieur van de hand van Fabio Calvi is op zich al een bezoek waard, maar natuurlijk kun je er ook terecht voor de schitterende, vaak iconische stukken die grote namen als Philippe Starck, Jasper Morrison en Patricia Urquiola voor Flos ontwierpen.

Info: Flos, 17 rue Jarente, www.flos-france.fr

3. Grote merken

Met een toonzaal van 500 m2 over twee verdiepingen is Maison Home Design één van de bekendste en meest succesvolle interieurzaken van de stad. Je vindt er meubilair van grote merken als Minotti, Lema en Bonaldo, maar ook verlichting van o.a. Artemide en Foscarini, tapijten en accessoires.

Info: Maison Home Design, 65 rue du Président Edouard Herriot, maisonhomedesign.fr

4. Ikea in pocketformaat

Interieurarchitecte Floriane Vergnol heeft haar hart verpand aan Scandinavisch design en omschrijft haar winkel Hyggelig (de naam is een onvertaalbaar Deens woord voor ‘iets moois waar we naar op zoek zijn, maar dat we slechts zelden vinden’) als een soort van mini-Ikea. De namen van de merken spreken voor zich: Carl Hansen, Muuto, Normann Copenhagen, &tradition…

Info: Hyggelig, 13 rue Auguste Comte, www.hygge.fr

5. Kubus met inhoud

In Confluence, een wijk in volle ontwikkeling in het uiterste zuiden van het schiereiland, staat een oranje kubus met geperforeerde gevel van het Parijse architectenbureau Jakob + McFarlane. Sinds 2011 huist hier een vastgoedbedrijf, maar ook RBC, een showroom van 900 m2 vol meubilair, verlichting en accessoires van o.m. Poliform, Kartell, Foscarini, Driade en Moroso.

Info: RBC, 42 quai Rambaud, www.rbcmobilier.com

6. Huis van vertrouwen

In de rue Jarente, een andere zijstraat van de rue Auguste Comte, grossiert Arrivetz al sinds 1968 in eigentijds design. Een ‘adresse incontournable’, dus, waar de grote namen je als het ware om de oren vliegen, zowel op het vlak van ontwerpers – Eames, Lissoni, Le Corbusier… – als wat merken (meer dan 100!) betreft: Cappellini, Kartell, Molteni, Zanotta… 600 m2 puur designgenot!

Info: Arrivetz, 24 rue Jarente, www.arrivetz.com

Bron: Feeling Wonen juni/juli 2015 | Tekst: Jan De Vos