De classics van Feeling Wonen

In onze binnenkijkers komen we de ene designklassieker na de andere tegen: van de Plywood Chair van Charles en Ray Eames tot de Tulip Table van Knoll. Klassiekers zijn er voor ieders smaak. Maar wat zijn nu de favorieten van onze redactie? Hieronder vind je de classics van Feeling Wonen.

panton rood zwart wit stoel

Panton Chair, Verner Panton

Jan De Vos, journalist: “De ‘Panton Chair’ van Verner Panton, omdat hij ontworpen werd in 1967, het jaar van mijn culturele ontgroening: ik was 10 jaar en ontdekte de popmuziek, de strips van Marc Sleen en films als ‘Modesty Blaise’ en ‘Barbarella’ – ja, ik was er vroeg bij! – en er ging een nieuwe wereld voor me open.”

 

lamp wit plaatjes design

PH Artichoke, Poul Henningsen

Karin De Ridder, journaliste: “De PH artichoke van Poul Henningsen voor de Deense fabrikant Louis Poulsen (1958). De ontwerper maakt van een hanglamp een echt sculpturaal en speels element. Het is een tijdloos design dat ook nu nog in allerlei soorten interieurs past. Je kan ze in een discreter wit nemen of kiezen voor een echt statement met de versie in koper of roestvrij staal.”

stoel wit hout vitra design

La Chaise, Charles en Ray Eames

Emmy Toonen, chef redactie: “Als onvoorwaardelijke fifties fan dacht ik in eerste instantie aan de verlichting van Mathieu Matégot en Serge Mouille, maar deze klassieker laat me ook niet koud: La Chaise van Charles en Ray Eames (1948). Omdat ik het een meubel vind vol tegenstrijdigheden: elegant en bijna lomp, vrouwelijk en mannelijk, sculpturaal en architecturaal, poëtisch en feitelijk, opvallend en discreet. Dat zijn voor mij de echte klassiekers, de meubels die vragen blijven oproepen…”

stoel vitra design rood

Stoel .03, Maarten Van Severen

André Lafère, hoofdredacteur: “Stoel .03 van  Maarten Van Severen (1998): mooi door zijn eenvoud, Belgisch, vooruitstrevend. Een slanke, gestroomlijnde, sobere stoel die er stevig uitziet maar bijzonder comfortabel is. De rug wordt op een aangename manier ondersteund omdat de zitschaal zich door het gebruik van polyurethaan-integraalschuim volledig aanpast aan het lichaam.”

Tekst: redactie Feeling Wonen & Jennifer Ceuppens