Drie decotrends voor winter 2019

Kleurentrendexperte Hilde Francq blikt al vooruit naar de herfst/winter van 2019 en 2020. De trends die zij voorspelt, vinden we ook al terug in de meubels en accessoires van vandaag. Meer kleur, patroon en textuur is de bottomline.

expormim

1 Bruin is het nieuwe zwart

Weg met zwart, kleur gaat weer domineren. De favoriete vervanger voor de niet-kleur is bruin. Bruintinten gaan een belangrijke rol spelen, vooral bruin met een rode ondertoon of gebakken aardetinten die we combineren met  violet of oranje om het spannend te houden. Een echte color clash.

Foto: loveseat ‘Twinset’ van Expormim

2 traba JULIE sage green rabÖ

 

2 Meer natuur in huis

We gaan niet alleen voor meer groen in ons interieur met planten, mini-herbariums en kruidenpotten in de keuken. We brengen de natuur ook binnen door te kiezen voor meubels en accessoires in pure en heldere tinten: diepblauw, vanille geel, warm oranje. Kortom: aardse tinten, zandkleuren, kleikleuren, en groentinten met op stip mintgroen.

Foto: stoel ‘Julie’ van Traba

 

3 RAYURES Ronan&ErwanBouroullec

 

  1. Scandinavisch wit is uit

De tijd van het sober wit en blank hout is voorbij. We zien weer dramatische gordijnen in fluweel, vloerkleden en behang met opvallende patronen, meubels geinspireerd op art deco en glas in bijzondere vormen en kleuren. Alles kan en mag.

Foto: kamerscherm ‘Rayures van Glas Italia

 

Samenstelling: Karin De Ridder.