De drie hipste adresjes van Gent

Gent is niet alleen een stad met een eeuwenoude geschiedenis, maar het is ook een van de hipste steden van België op vlak van design. Ben je er klaar voor je huis in een nieuw kleedje te steken? Bezoek dan zeker deze drie adresjes voor wat extra inspiratie!

1. Bennie: jong en Belgisch

De jonge interieurarchitecte Elisabeth Impens opende op 6 mei haar eigen designpop-up ‘Bennie’ in Gent. Tot eind juli 2016 verkoopt ze er ontwerpen van jonge, Belgische designers. Ze legt zich toe op vernieuwend en meestal onbekend meubeldesign. De producten werden stuk voor stuk in België geproduceerd: de meerderheid zelfs binnen Gent. Ben je op zoek naar grotere stukken? Dan ben je bij Bennie aan het juiste adres. Maar ook voor textiel, keramiek en lederen handtassen kan je terecht in de pop-up van Elizabeth. Klik hier voor meer info over de winkel en de verschillende ontwerpers.

Info: Burgstraat 151, open van woensdag tot zaterdag van 10u tot 18u.

2. Frederiek Van Pamel: tuin en interieur

Eind vorig jaar opende Frederiek Van Pamel, de bekende Brugse bloemist en interieurontwerper, een tweede vestiging in Gent. Je kan er advies, ontwerp en maatwerk van je interieur of tuin krijgen, maar kan er ook heel wat accessoires en objecten vinden. De keuze voor Gent had, volgens de designer, ook te maken met de Floraliën in Gent, de vijfjaarlijkse bloemen- en plantententoonstelling, die een maand geleden georganiseerd werd. Van Pamel deed hier al voor de vierde keer aan mee. Klik hier voor meer informatie over de Gentse winkel of bezoek de Facebookpagina van Frederiek Van Pamel.

Info: Onderbergen 43, gesloten op dinsdag en zondag

3. Betaalbaar design bij Huiszwaluw

Huiszwaluw Home, de aanvulling op de bestaande accessoirewinkel Huiszwaluw, biedt betaalbare designmeubels aan. Je vindt er binnen- en buitenmeubels in Scandinavische stijl om je huis gezellig mee in te richten. De Gentse winkel verkoopt niet alleen de vertrouwde merken zoals, Ercol en Menu, maar komt ook met Deense merken die nieuw zijn in België, zoals bijvoorbeeld Woud. Benieuwd naar de collectie? Klik dan hier.

Info: Onderbergen 51, open van dinsdag tot zaterdag tussen 10u30 en 18u.

Bron beeld 4 & 5: Joris Luyten