Een gevel vol deuren

Linde Vertriest en Kristof De Mey verbouwden hun huis in de Grensstraat in Gent, maar waren nog op zoek naar een originele gevel. Uiteindelijk kozen ze ervoor de volledige gevel van hun huis te bekleden met oude deuren en gaven het gewaagde project de passende naam ‘GeDEURfd’.

Sculpturale pareltjes

Omdat kunst buiten het centrum van de stad zeldzaam is, wilde het koppel de gevel van hun gerenoveerde woning op een artistieke manier bekleden. Deuren zijn vaak sculpturale pareltjes en het zou zonde zijn hier niets mee te doen. En waar kan je ze dan beter hangen dan op een plek die iedereen kan zien?

Een massa deuren

Wat heb je nodig voor het bekleden van een gevel met deuren? Een massa deuren, natuurlijk! Maar waar komen die allemaal vandaan? De meeste deuren werden geleverd door Atelier Schrauwen uit Loenhout, een firma gespecialiseerd in exclusieve voordeuren. Maar ook deuren van kennissen of familie werden gebruikt in het project, omdat élke deur een verhaal heeft en het waard is door iedereen gezien te worden.

Tentoonstelling

Ook de verhalen achter de deuren vonden Linde en Kristof belangrijk en ze schakelden fotograaf Jan Cnudde in om portretten te maken bij elk verhaal. Freelancers Pieter Cantaert en Laura Van Mol staken ook een handje toe. Het werk is echter nog lang niet af en Linde en Kristof zijn nog altijd op zoek naar fotografen die willen helpen bij het maken van de portretten van de vroegere eigenaars van de deuren. Met al die foto’s en al de informatie zal het duo een tentoonstelling organiseren, om zo het verhaal achter elke deur te kunnen vertellen.

Bron: Foto’s: Why Not Digital