Eten & drinken op Lanzarote

Dineren tussen de zwarte lavastenen met op de achtergrond witte bungalows uit de jaren 70… dit kan op Lanzarote. Maar waar vind je de culinaire topadresjes? Wij selecteerden er vier voor jou.

lanzarote haven

Viscakes, loempia’s of rundscarpaccio

Als er in Teguise, de voormalige hoofdstad van Lanzarote, één adres is dat je niet mag missen, dan is het La Cantina Teguise. Het gebouw is typisch Canarisch en heeft onder andere een centrale patio waar je buiten kunt eten. Wat dat eten betreft, kozen Benn en Zoe, die al 10 jaar op het eiland wonen, voor iets anders dan alleen de typische lokale gerechten. Hier vind je voorgerechten zoals Thaïse viscakes, Vietnamese loempia’s of rundscarpaccio. Je kan ook een bord delen van Aziatische en Canarische tapas, Deli met kaas en vlees of Del Mar met vis.

Oudste wijnhuis van de Canarische eilanden

Het oudste wijnhuis van de Canarische archipel is deze Bodegas El Grifo in San Bartolomé, die dit jaar zijn 240ste verjaardag viert. In het aanpalende Museo del Vino leer je alles over de wijnteelt in deze lavastreken. Daarna kun je een wandeling maken in de cactustuin.

Overdag een koffietje, s’avonds een cocktail

In Arrecife, in de oude wijk El Charco met zijn gerestaureerde haven, is cocktail- en tapasbar La Bulla één van de hotspots bij het jonge publiek. Overdag kun je er terecht voor een rustig kopje koffie met uitzicht op het binnenmeer Charco de San Gines. ’s Avonds heerst er een gezellige drukte en staan de mensen te praten met een glaasje in de hand.

Dineren met een view

Grillen Bar & Grill duikt te midden van de velden van Tinajo op als een hedendaagse saloon. Ook heb je een panoramisch uitzicht op de surfspots van La Santa en de prachtige kliffen van Famara. Bij helder weer kun je de eilanden La Graciosa en Alegranza zien blinken in het azuurblauwe water. De menukaart wisselt, maar is altijd samengesteld volgens hetzelfde basisprincipe: vanuit de open keuken wordt er dagverse vis of vlees met seizoensgroenten van lokale telers of de eigen groententuin geserveerd. Ook vegetariërs komen hier aan hun trekken.

Bron: Feeling Wonen december 2016 | Productie Kristina Raderschad | Foto’s Sabrina Rothe | Tekst Karin De Ridder en Kristina Raderschad