Exclusieve wedstrijd voor jong designtalent!

Samen met de Biennale Interieur, Designregio Kortrijk, Flanders DC, WBDM, Mad Brussels en Modesign Academy, organiseert Feeling Wonen/Gael Maison ‘Design Fast Track’, een exclusieve wedstrijd voor jonge ontwerpers. De prijs? Een Masterclass in design, waarbij je gedurende twee jaar kennis en ervaring opdoet bij experts in het vakgebied. Een kans die je niet kan laten schieten…

“We geloven dat Design Fast Track de mooiste prijs is die een beginnend ontwerper kan winnen. Intensieve begeleiding, advies dat er toe doet en stages die het verschil kunnen maken. Een wedstrijd die je leven kan veranderen.”

– Bie Luyssaert, Flanders DC

Wat moet je ervoor doen?

Het thema van deze wedstrijd draait rond ‘biodiversiteit’. Denk aan de verscheidenheid aan mogelijkheden, nieuwe technieken en materialen in connectie met de natuur. Je mag dit ruim interpreteren, zolang het maar visualiseerbaar en haalbaar is. Je kiest zelf het medium (digitaal, papier, video,..) waarin je je wil uitdrukken, dus laat je creativiteit de vrije loop!

Samen met je CV en motivatiebrief stuur je ons een projectvoorstel door, waarin je beschrijft hoe jij dit thema zou vertalen naar een idee voor een ontwerp. De selectie zal gebeuren door al onze partners én in het bijzijn van designer Alain Gilles, en ecodesignspecialiste Evelyn Lafond van OVAM, onze gastjuryleden. Het voorstel helpt de jury te begrijpen welke richting je uit wilt en verduidelijkt jouw doel en visie als ontwerper.

Wat kan je winnen?

De winnaar krijgt de kans om een exclusieve Masterclass in design te volgen en wordt twee jaar lang professioneel begeleid en opgevolgd door d.m.v. educatieve sessies, workshops en samenwerkingen. Je ervaringen worden gevolgd in Feeling Wonen/Gael Maison. Als kers op de taart zal het finale resultaat aan het einde van je parcours te zien zijn op de Biennale Interieur 2020.

Wie kan allemaal deelnemen?

Als student kan je deelnemen als je in je laatste jaar zit, afgestudeerden hebben maximum 3 jaar ervaring om te kunnen meedoen.

Ken of ben jij iemand die deze uitdaging samen met ons wilt aangaan? Aarzel dan niet om deel te nemen! Wie weet ligt er wel een mooie carrière in het vooruitzicht…

Belangrijke info

Deelnemen kan nog tot en met 6 september 2018, dus waag snel je kans! De winnaar wordt bekendgemaakt op de Biennale Interieur 2018. Stuur je projectvoorstel, CV en motivatie door via designfasttrack@dpgmediamagazines.nl of naar DPG Media – Feeling Wonen/Gael Maison – Design Fast Track, Stationsstraat 55, 2800 Mechelen.

Hou zeker onze social mediakanalen (@design_fast_track en @feelingwonen_gaelmaison) in de gaten de komende weken!

Het is uiterst belangrijk dat elke deelnemer het wedstrijdreglement grondig doorneemt. Door deel te nemen ga je automatisch akkoord met de voorwaarden. Lees hier nog eens de wedstrijdaankondiging. Veel succes!