Eyecatchers om je tanden aan te poetsen

Het wastafelmeubel is een echte eyecatcher. Het meubel bepaalt de sfeer in je badkamer en moet dus met zorg uitgekozen worden. De redactie geeft je alvast wat inspiratie!

1. Van vroeger en nu

Een wastafel die nostalgisch terugblikt naar modellen uit de vroege 20ste eeuw. De stevige metalen structuur draagt een blad van Italiaanse marmer en een bekken van roze getinte keramiek, niet toevallig kleuren en materialen die de huidige tijdsgeest goed samenvatten en stoer met vrouwelijk combineren. het bekken is verkrijgbaar in een ronde, ovale of dubbele versie en 16 tinten (hier: kl. Cipria) • ‘Cielo Catino’, design Andrea Parisio en Giuseppe Pezzano, Cielo.

wastafel cielo

2. Licht industrieel

Het ruwe betonnen blad lijkt één te zijn met de muur en draagt een glanzend, lichtjes afgerond wasbekken van keramiek. De tegenstelling tussen hoekig en rond, mat en glanzend en zwaar en licht zorgt voor dynamiek. Ook de verlichte, ‘zwevende’ spiegelkast draagt bij tot het gevoel van lichtheid. • Halfinbouwwastafel ‘Meby Starck’, design Philippe Starck, keramiek & spiegelkast ‘L-Cube’, design Christian Werner, Duravit.

wastafel duravit

3. Classy zwart

Zwart zet de toon in deze badkamer, maar met mate en in combinatie met hout. Op het ranke onderstel van buismetaal staat een compact wasbekken van glanzend Saphir Keramik. Vloer en wanden van bleek eikenhout lijken naadloos op elkaar aan te sluiten (zie bij Alpi) en vormen een warme achtergrond voor het elegante, lichte wastafelmeubeltje. • Kartell by Laufen.

wastafel kartell by laufen

Bron: Feeling Wonen 2016 | Tekst Emmy Toonen en Jan De Vos