Feeling Wonen naar Milaan!

Zoals elk jaar vertrok de voltallige redactie van Feeling Wonen begin april naar Europa’s grootste designevent: de Designweek in Milaan. Met als doel: de nieuwste meubels, accessoires en hotspots te ontdekken, designers te interviewen, en jonge ontwerpers te ontmoeten. Kers op de taart: een heus Feeling Wonen feest in een prachtig palazzo, waar ons blad de ster van de avond was…

4 CASSINA 9.0 Fondazione Giangiacomo Feltrinelli Sala Lettura Bed Time copy

 

De Designweek van Milaan, dat is: de Meubelbeurs waarop alle grote merken wereldwijd present zijn met hun nieuwste ontwerpen én een 1000-tal events in winkels en showrooms in de stad. Een van de  topevents  was de persconferentie n.av. het 90-jarig bestaan van het Italiaanse merk Cassina in de gloednieuwe Fondazione Feltrinelli, een gebouw van Herzog & de Meuron (foto hierboven). De moeite!

 

Arrangements Michael Anastassiades

Adembenemend mooi: de verlichtingsstand van het Italiaanse Flos op de Meubelbeurs. Hier: de ontwerpen van  Michael Anastassiades.

FS9T0518003Bloemetjes doen terug hun intrede! Fauteuil ‘Ikebana’ van de Nederlandse ontwerper Edward Van Vliet voor Moroso.

Bonaldo Assemblage 01

De ‘Assemblage’ tafeltjes van Belgisch ontwerper Alain Gilles voor Bonaldo: sterke vormen, eerlijke materialen.

MHO 039Feeling Wonen sloeg, samen met Belgium is Design en Flanders DC for Design, op donderdag 6 april zijn tenten op in het historische Palazzo Pitta in hartje Milaan. Designers, fabrikanten en (inter)nationale vertegenwoordigers van topmerken werden verwelkomd met bubbels, fingerfood en jazzmuziek.  Als afsluiter van het Feeling Wonen feest ontving elke genodigde een goodiebag vol hebbedingen: chocolade uit de nieuwe zomercollectie van Pierre Marcolini, zachte losse thee van het Belgische label Yummitea, krokante pepernoten van het glutenvrije merk Damhert Nutrition en stalen en giftcards van het organische merk Lombardia Drinks.

IMG 5708

Lombardia Drinks zijn lekkere, biologische alternatieven  voor thee en koffie en gebaseerd op biologische kruiden en kruidenextracten en rauw-fruitextracten. Tijdens de Designweek in Milaan kon je in een gezellig aangeklede kiosk proeven  van hun befaamde ‘cappuccino di frutta’ of fruitcappuccino’s waar ook Moby, William Dafoe, Sting en talloze BV’s voor vallen.