Graanmarkt 13 breidt uit: ‘The Appartment’

Een restaurant, een winkel én een galerij onder één dak. Graanmarkt 13 in het centrum van Antwerpen heeft het allemaal. En de oprichters hebben iets nieuws in petto: de bovenste verdieping van het gebouw toverden ze om tot een prachtig luxe-appartement, dat vanaf nu te huur is voor een kort of een lang verblijf.

Bijzonder concept

Graanmarkt 13 is een bijzonder concept. Je kan er lekker eten in het restaurant van chef Seppe Nobels, maar je kan er ook shoppen in The Store en je kan er de galerij op de eerste verdieping bezoeken. En vanaf 29 mei kan je er eindelijk ook logeren. Het restaurant ‘The Restaurant’ staat bekend om zijn wekelijks wisselende driegangenmenu en zijn gastronomische tapa’s. Chef Seppe Nobels bereidt zijn gerechten volgens de seizoenen en gebruikt dagverse ingrediënten, lichte sauzen en gezonde gerechten. In de winkel ‘The Store’ vind je stijlvolle high-end mode en opmerkelijke designobjecten. Alles werd zorgvuldig door oprichters Tim en Ilse, met de hulp van art-director Bob Verhelst, geselecteerd. Op de eerste verdieping van het gebouw bevindt zich de galerij ‘The First Floor’, met een prachtige schoenen- en accessoirecollectie.

The Appartment

Op de bovenste verdieping van het mooie pand ligt ‘The Appartment’. Het appartement werd ontworpen door architect Van Duysen. Hij staat bekend om zijn brutale stijl, maar het gebruik van natuurlijke materialen verzacht hier het geheel. Het resultaat: een ‘stylish home away from home’. Het appartement biedt dezelfde diensten als een hotel, met een warm en welkom gevoel. Zo kan je er een ontbijt met lokale producten laten bezorgen, maar kan je er ook zelf je eigen maaltijden koken in de volledig uitgeruste keuken.

valerie_objects

Ter ere van de opening van de luxueuze verblijfplaats richtte het Belgische designlabel valerie_objects het dakappartement gedurende twee weken in, met twee verschillende projecten. Zo zullen de ontwerpen van het designduo Muller Van Severen voor valerie_objects te zien zijn. Ook vind je er de besteksets, die door verschillende internationale designers ontworpen zijn, terug.

Te huur

Het appartement staat sinds 13 mei 2016 open voor het publiek en dat nog tot en met 28 mei 2016. Vanaf dan kan je de luxueus ingerichte bovenste verdieping, die ruimte biedt voor zo’n zes personen, huren voor € 1.300 per nacht. Benieuwd naar hoe het voelt om te logeren in een appartement voor designspullen? Dan is ‘The Appartment’ een echte aanrader! Meer weten? Klik dan hier.

Bron beeld: Frederuj Vercruysse