Haute-couturemuren

Geen knallende kleuren, deze keer, maar verf en behang die je interieur naar een hoger niveau tillen, door hun streelzachte textuur, glanzende accenten, stijlvolle matte afwerking en schilderachtige motieven. Kunst op je muur! Hier alvast een preview van wat je in onze septembereditie kan verwachten.

Smaragdgroen

Een malachiet- of smaragdgroene accentmuur contrasteert mooi met een lichte vloer en accessoires van glanzend metaal.

Vergelijkbare verfkleur: ‘Clear Green C60’, Levis. Tafel van groen Alpi-marmer ‘Eros’, Agapecasa.

Streelzacht

Effen behang in verzadigde kleuren als perzik en Caribisch zeegroen suggereert luxe, zeker als de kleuren terugkeren in fluweel.

Uit de collectie Haussmann Uni Montaigne, Casadeco.

Net niet zwart

Minder vlak dan echt zwart en daardoor spannender is dit roetzwarte ‘Lamp Black 228’ van Little Greene. Mooi neo-Victoriaans met een wastafel op poten (‘I Catini’ van Ceramica Cielo), messing details in de kranen en een bijpassend kopergroen op de vloer, zoals ‘Gentle Sky 102’ van Little Greene.

Zuidelijke warmte

Toen de ontwerpers van het Zweedse bureau Note een kantoorgebouw te renoveren kregen, ontdekten ze onder vele lagen wit de oorspronkelijke 19de-eeuwse verfkleuren. Op basis daarvan ontwikkelden ze een palet van acht zomerse pastels op een schaal van limegroen, via zonnegeel naar perzik en terracotta. Mooie varianten van dat laatste: ‘Angie 185’ en ‘Orange Aurora 21’ van Little Greene.

Samenstelling: Nathalie Horion