Hotelsfeer op je terras

Wordt het een trip naar Maleisië, L.A. of Griekenland, deze zomer? Alles kan, en je hoeft er zelfs je koffers niet voor te pakken. Je copy-paste gewoon een inspirerend hotelterras naar je eigen buitenplek. Twee exotische stylingideeën voor je outdoor ruimte.

1 Experimenteer met kleur

 Club Med Michès Playa Esmeralda, Dominicaanse Republiek

Na een lange zoektocht naar de juiste ligging is de nieuwe Club Med op de Caraïben een feit. Met een lang ongerept strand, een bos van palmen en diverse ‘villages’… goed voor 38 hectare vakantiegenot. Hilary Lancaster van bureau FIG nam het hele resort onder handen en viel hiervoor al in de prijzen. Opvallend zijn de felgekleurde meubels. Binnen waren ze al lang in the picture: coconachtige loungestoelen om je heerlijk in terug te trekken. Inmiddels hebben die ook hun weg naar buiten gevonden. Hier werd gekozen voor draadmeubilair, dat het licht doorlaat en daardoor niet lomp of zwaar oogt. Draadmeubilair is dus ook ideaal in een kleinere tuin, aangezien je op een klein terras geen licht wilt blokkeren. Durf en experimenteer met kleuren voor een zonnig Caribisch resultaat. 

 2 Maak een teenage hub

Cretan Malia Park, Kreta, Griekenland

Met de voeten in het zeewater en de bergen in de rug trekt het Cretan Malia Park aan de noordoostelijke kust van Kreta zowel zonnekloppers als natuurliefhebbers aan. Ook hier krijgt het landschap het laatste woord en dienden de kleuren en texturen van het eiland als moodboard voor de inrichting. ‘The Place’ is een deel van het familiehotel dat exclusief is voorbehouden aan tienergasten. Een minizwembad, hangmatten, tafeltennis- en biljarttafels en een groot filmscherm zorgen voor een relaxte sfeer. Maar de gestructureerde materialen en aardse kleuren zorgen daar even goed voor, zoals de bepleisterde muren in beige en antraciet, kiezels en beton in dezelfde tinten, het ongekleurde leer van de vlinderstoelen en het koord van de hangmat. De buitenlampen (zoek naar herlaadbare, draadloze exemplaren) zorgen ’s avonds voor sfeer.

Nog meer zomerse ideeën ? Abonneer je!