Vijf hotspots in Milaan

Milaan zorgt ook buiten de Design Week voor heel inspiratie. Vijf adressen van nieuwe cafés, restaurants, galeries en architecturale blikvangers, van het historische centrum rond de Duomo tot de uitgangswijk Porta Genova.

Hotspots 1BaxterBar

Baxter Bar, largo Augusto 1 (wijk rond Duomo) – baxterbar.it

Baxter Bar is een cocktailbar die vrij geïnspireerd is op de Engelse en New-Yorkse clubs uit de jaren 30. De Bar ligt in een oud cinemacomplex waarin ook de showroom van het gelijknamige Italiaanse merk Baxter is gevestigd. Roestbruin en blauwtinten, marmer en spiegels, fluweel en leder – de signatuur van Baxter – vormen het decor waarin dit hedendaagse meubilair zich wonderwel thuisvoelt. Sfeervol!

 

Hotspots 2post design

Post Design Gallery – largo Claudio Treves 5 (Brera wijk) – memphis-milano.com

Liefhebbers van Memphis design – denk: felle kleuren, asymmetrische vormen, functieverschuivingen – halen hun hart op bij Post Design. De galerie, die mede opgericht werd door Memphisstichter Ettore Sottsass, toont zowel iconische stukken van de Milanese beweging als nieuwe ontwerpen van internationale ontwerpers, nu onder de naam Post Design.

 

Hotspots 3SOUL GREEN

Soulgreen – piazzale Principessa Clotilde (wijk rond Porta Nuova) – soulgreen.com

Veganistisch en glutenvrij eten in een (milieu)vriendelijke omgeving met tafeltjes van lokale ontwerpers, lampen van hergebruikte glazen huisraad, half beklede muren een zichtbare plafondstructuur met industriële buizen en, vooral, heel veel planten. Ingericht door het Hasseltse bureau Creneau International.

 

Hotspots 4Bottone

Bottone Cannoli – via Alessandro Volta 8 (wij rond Porta Volta) – bottonecannoli.it

‘Leave the gun, take the cannoli’: de scène uit The Sopranos maakte duidelijk hoezeer de Italianen verknocht zijn aan dit Siciliaanse gebak. In Milaan kun je artisanale cannoli eten in een prachtige bar met een toog van messingkleurig metaal en wanden en vloer in warme betontinten.

 

Hotspots 5tenoha

Tenoha – via Vigevano 18 (wijk rond Porta Genova) – tenoha.it

Een shop met Japans design, een restaurant met Japanse streetfood en Italiaanse aperitieven, een ramen-bar, een co-working plek en tentoonstellingsruimtes: de concept store anno 2019 is een plek waar heel veel gebeurt. Het industriële verleden van de 2.500 m2 grote ruimte is nog duidelijk aanwezig, maar de witte muren, bleek hout en strakke zwarte kozijnen en balustrades zorgen voor een pure, zenachtige sfeer.

 

Nog andere hotspots van Milaan vind je in Feeling Wonen 3 – april 2019.

 

Samenstelling: Emmy Toonen