Terras essentials: Italiaanse luxe

Paolo Bestetti, eigenaar van het toonaangevende Italiaanse meubelmerk Baxter, is gek op de Zuid-Italiaanse plaats Nardò. In hartje stad vond hij een 19de-eeuwse palazzo, waar hij met veel zorg en liefde een vakantieparadijs van maakte (nu in onze zomereditie). Ontdek hier hoe je zelf deze stijl naar je terras vertaalt.

Vakantiewoning Paolo Bestetti

Terracotta in hedendaagse vormen 

Warme aardetinten, waaronder veel terracotta, sieren de terrassen van Paolo Bestetti. Mooi in zijn klassieke vorm als bloempot, maar nog net iets specialer in een hedendaags jasje. Poggi Ugo, een bedrijf dat al generaties lang op ambachtelijke wijze terracotta objecten maakt, sloeg voor zijn honderdste verjaardag de handen in elkaar met de Spaanse studio Masquespacio. Het resultaat: nieuwe interpretaties van traditionele terracottavazen die nog altijd met de hand gemaakt worden (4). Ook de succesvolle Spaanse designer Jaime Hayon ging aan de slag met het natuurlijke materiaal en voegde, zoals we van hem gewend zijn, een vleugje humor toe (5). 

Shopping terras

Party proof  

Sociaal contact is belangrijk voor Paolo Bestetti. De terrassen zijn daarom ingericht als een ontmoetingsplaats d.m.v. diverse loungebanken, een lange eettafel en zonnebedden, maar ook door de juiste aankleding en tools. Denk aan een drankkabinet (1) en een wine bucket (2). 

Cozy corners 

Een groot dakterras omtoveren tot een sfeervolle getaway is niet altijd makkelijk. Paolo Bestetti gebruikt XL-planten als scheidingselementen en creëert zo diverse zithoeken. Een ander hulpmiddel is deze aantrekkelijke divider van kleurrijk nautisch koord, dat doet denken aan de Venetiaanse eilanden en hun lokale kleuren. 

Binnenkijken bij Paolo Bestetti?

Haal dan snel een exemplaar in huis van onze zomereditie. Nog tot koop tot en met 10 augustus.

1 Drankkabinet van David Rockwell, € 2.595,45, Stellar Works. 2 Terracotta ‘Wine bucket’, handgemaakt in België, € 179, Lauren Van Driessche, 3 Scheidingswand ‘Shades of Venice’, in 2 afm. en diverse kleuren, vanaf € 2.555, Saba Italia, 4 Vaas uit de collectie ‘Skyscrapers’ van Masquespacio, handgemaakt, € 427, Poggi Ugo. 5 Vaas ‘Gardenia N°4’ van Jaime Hayon, handgemaakt, waterbestendig afgewerkt, € 327,  BD Barcelona Design, 6 Bloempotten uit de collectie ‘MRB’, prijs op aanvraag, Atelier Vierkant.

Nog geen abonnee?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement nemen? Dat kan hier!

Tekst Jackie Oomen Foto Fabrizio Cicconi/Living Inside