In the mood…

Twee moodboards om je woonkamer in een hedendaags kleurbad onder te dompelen. Met als vertrekpunt je favoriete tapijt en bank…

Abonneer je nu en geniet de voordeligste prijs!

1 Lichtblauw vs. warm roze en oranje

De kleurige ‘inktwolken’ op dit super de luxe tapijt brengen levendigheid en textuur naar je leefruimte. De eigentijdse kleurcombinatie vormt de basis van dit woonkamerpalet, met het boomende lichtblauw in de hoofdrol en warme roze en oranje tinten als tegenspeler. 

VERTREKPUNT Vloer- of wandtapijt ‘Dagallà – Formation 1’, design Edoardo Piermattei, handgeknoopt, wol uit de Himalaya, 230 x 300 cm, Cc-Tapis. COMBINEER JE MET #2 Dit lichtblauw gemarmerd marmoleum met roze vlekjes herhaalt subtiel het wolkenpatroon van het tapijt en zorgt voor diepte. ‘Marmoleum Splash’, kl. BlueMoon -3429, Forbo.  #9 Alternatief: effen blauw ‘Marmoleum Walton Cirrus’, kl. Vintage Blue – 3360, Forbo. #1, Of kies voor een neutrale vloer in een warme aardse tint: ‘Marmoleum concrete’, kl. Venus – 3726, Forbo. #3 Voor een of meerdere muren: lichtblauwe verfkleur ‘Bright Skies’, de kleur van het jaar 2022 bij Levis. De tint zorgt voor een frisse, jonge sfeer in de ruimte.  #4 Een accent in een tint die donkerder is dan het blauw uit het kleurenpalet: schaal ‘Murray’, Fest Amsterdam. #5 Meubels met een getextureerde bekleding creëren ook warmte: boucléstof ‘Bansho YP21003’ uit de So-Koro coll., polyester, Designs of the Time. #6 Een beetje glans zorg voor contrast en afwisseling. Loungestoel ‘119’, hier in hoogglanslak, design Sebastian Herkner, Thonet. #7 Hoe koel of warm je de ruimte wilt maken, hangt af van hoeveel warme tinten je als tegengewicht voor het lichtblauw gebruikt. Begin met één muur in dit baksteenoranje en kijk of dat volstaat. Verfkleur ‘Motivation Boost’, uit de coll. Intention van het Franse verfmerk Renaulac. Voor een nog complexer resultaat: voeg één van de andere tinten uit het tapijt toe, zoals dit koele, delicate roze. Verfkleur ‘Enjoy Calmess’, uit de coll. Intention van het Franse verfmerk Renaulac. #8 Door het frisse kleurenpalet uit te voeren in matte materialen – verf, vloer, textiel – straalt de ruimte een aangename warmte uit. Fluwelen gordijn- en meubelstoffen ‘Aux Folies Bergères’ uit de coll. Rêve de Burchell, kleuren Orange Brulée en Ivoire, Misia.

2 Signaalgroen met variaties op geel en terracotta

Het populaire signaalgroen zien we vaak samengaan met andere felle kleuren, zoals knalrood of hemelsblauw. Maar combineer het met koele en warme gele tinten en je krijgt een woonkamer met een onverwacht zachte uitstraling.

VERTREKPUNT Signaalgroene sofa ‘Quilton’, design Doshi Levien, Hay. COMBINEER JE MET #1 Strogele en zacht geelgroene gordijnen met verschillende texturen zorgen voor beweging en afwisseling als tegengewicht voor het grote monochrome groene vlak van de sofa. V.l.n.r.: ‘Open’, kl. 0024, hennep, Kinnasand, ‘Sol II’, kl. 0112, linnen, Kvadrat en ‘Heavy Linen’ kl. 0012, linnen, Kvadrat, #2 Geef je muren ook een zachtgele kleur, hier kl. ‘Pale Hound’ van Farrow & Ball. #3 Laat het warm oranje van het tapijt terugkomen in accenten, zoals kussens voor de zitbank. Ze zorgen dat het groene vlak wordt doorbroken en maken verbinding met het vloerkleed. Kussens van Christina Lundsteen en HK Lving. #4, #6 en #7 Op een neutrale betonvloer komen het geel en groen mooi tot hun recht. Een tapijt in een aardetint – de derde kleur van dit palet – houdt warm met koel in balans: ‘Colors’, kl. Saffron, handgeknoopt, Nieuw-Zeelandse wol, 170 x 240 cm, Nanimarquina. Of combineer het terracotta tapijt met een grijs exemplaar en speel met verschillende garenlengtes: langharig tapijt op maat ‘Filasse’, kl. 130050, wol en linnen, CS Rugs en kamerbreed tapijt met betonlook ‘Desso & EX for Home AA08 9512-630’, synthetisch, Tarkett. #5 Behang met een textuurtekening helpt diepte te creëren. Het maïsgeel geeft warmte aan de ruimte. ‘Tenere’, kl. Ocre, Casamance.

Ontdek alle moodboards in je nieuwe Feeling Wonen, nog tot 29/3/2022 in de winkel!

Samenstelling: Emmy Toonen