Inspirerende keukenrealisaties

In onze keukenspecial laten we zien dat je óók in de keuken voor kleur kunt gaan. We tonen vier kleurrijke projecten en lichten keukentools in alle kleuren uit (een preview). Voor wie liever niet voor kleur kiest in de keuken, verzamelden we hieronder inspirerende realisaties in natuurlijke materialen en ingetogen tinten.

Vervaagde grens tussen keuken en woonkamer

Wij moesten twee keer kijken voordat we zagen dat er een keuken schuilgaat in deze leefruimte, een project van Obumex. Een mooi voorbeeld van hoe een keuken naadloos geïntegreerd kan worden in een ruimte. Waar tijdens het ontwerpen ervan niet alleen geluisterd wordt naar de praktische inrichting van de keuken, maar ook naar de smaak van de bewoners en naar de kleuren en materialen van de verschillende leefruimtes.

Maatje XL

Deze realisatie van Dekeyzer keukenarchitectuur bewijst dat een grote keuken met een volledige kastenwand helemaal niet zwaar hoeft te ogen. De witgelakte kastenwand zorgt voor een zee van opbergruimte. Ook in het keukeneiland kunnen de bewoners heel wat kwijt. Waarom deze keuken ondanks zijn maatje XL toch rust uitstraalt? Door het blad van lichte Quartz-steen, de greeplijsten (in plaats van de vaak drukke deurknoppen) en de combinatie met het eikenfineer.

Lichtspel: greeplijsten met licht

Siematic lanceerde eerder dit jaar het nieuwe keukenconcept ‘Slx Pure’. Opvallend aan deze minimalistische keuken zijn de greeplijsten met geïntegreerde lichtbanen die ervoor zorgen dat het werkblad bijna lijkt te zweven. In combinatie met een dun werkblad wordt de minimale dikte van het materiaal nog eens versterkt door het indirecte licht. Waar het eerst soms nog zoeken was naar een handgreep kun je nu ongetwijfeld de greeplijst vinden.

Hide & seek

Met het nieuwe systeem ‘New Pocket’ van Arclinea kun je (een deel van) de keuken aan het zicht onttrekken. Handig in kleine ruimtes of in ruimtes waar verschillende functies samenkomen. Zo kun je zelf bepalen wanneer je de keuken wil verbergen – en zo de keuken in de woonkamer kunt integreren – of juist wilt uitlichten. Hier in combinatie met de keuken Beta, die zich kenmerkt door luxe materialen als marmer en strakke lijnen.

Brug tussen keuken en eethoek

Geen felle kleuren te bekennen in deze keuken ‘Ratio’, die Vincent Van Duysen ontwierp voor Dada Kitchens. Wel springt het stenen blad in het oog met zijn uitgesproken tekening dat voor een sterk karakter zorgt. Het blad loopt door vanuit de keuken naar de eethoek, waar het mooiste servies een plekje krijgt in de subtiel verlichte kastjes achter een lattenstructuur, en vormt zo een brug tussen de keuken en de eetkamer. Het exclusieve keukenconcept is geüpdatet met nieuwe materialen en modules en is nu dus nog verder te personaliseren.

Beeld realisatie Obumex Annick Vernimmen