Je favoriete kunstwerk 2.0

Thuiszitten heeft ook zijn positieve kanten. Al was het maar om je interieur een kleine boost te geven. De redactie van Feeling Wonen geeft je elke dag een tip om van je huis een warme, persoonlijke thuis te maken. Vandaag: maak een versie 2.0 van je lievelingskunstwerk.   

Signora con il ventaglio van Gustave Klimt (@selenophileartt)

Ook het Getty Center in Los Angeles, het museum met zowel oudheidkundige kunstvoorwerpen, als schilderijen uit de 19e eeuw en fotografie van de Amerikaanse magnaat Jean Paul Getty, zocht naar digitale oplossingen voor tijdens de lockdown. Een overzicht vind je via www.getty.edu/visit/center/plan/coronavirus.html, maar de meest creatieve en uitdagende is toch wel deze challenge: kies je favoriete kunstwerk uit de online collectie (http://getty.edu/art/collection) , zoek drie voorwerpen of accessoires die ergens in je huis liggen en maak je persoonlijke creatie van het kunstwerk. Nadien kan je het resultaat delen via Twitter (#gettymuseumchallenge ) of op je eigen FB pagina. Zo ben je alweer een paar uren zoet.

*Deze challenge is een spontaan idee van het Nederlandse Instagram-account @tussenkunstenquarantaine, dat enthousiast wordt ondersteund door grote musea wereldwijd, waaronder The Met, het V&A, het Rijksmuseum en Getty. Het Nederlandse account heeft inmiddels al ruim 200.000 volgers.