Jonge, ongedwongen en hoogstpersoonlijke loft in Luik

Geen subtiel interieur voor rascreatievelingen Dimitri en Margaux. Zij gingen voor een jonge, ongedwongen en hoogstpersoonlijke loft met meubelen die ze zelf maakten, originele oplossingen en veel kleur.

Het grote voordeel van een loft en een industrieel pand is dat je er vrij spel hebt om zelf een woonstructuur uit te vinden. En dat is precies wat het architectenduo Dimitri Brisy en Margaux Fanon heeft gedaan met het gebouw waar oorspronkelijk de drukkerij van de Gazette de Liège huisde en waar later wapenfabriek FN en een groothandelaar in wijnen hun intrek namen.

Magische grot

De muren, het plafond en de vloer in de slaapkamer zijn zwart en het daglicht schaars, maar dankzij gerichte spotjes zorgen de witte gordijnen en lakens op het bed voor een licht en luchtig gevoel. De badkamer gaat schuil achter witte panelen : Terwijl Dimitri de witte panelen waar de badkamer achter schuilgaat, openplooit, vertelt hij: “We hebben voor dit systeem gekozen, omdat we geen opgesloten gevoel wilden creëren. Bovendien is het leuk om vanuit bed te kunnen praten met degene die in bad zit.”

Loft met inzetstuk

Het koppel plaatste tussen het woon- en werkgedeelte een groot volume van geschuurde OSB-platen om een duidelijke scheiding te maken. “Het grootste deel van de tijd staan de schuifdeuren wel open omdat we vanuit de leefruimte contact willen houden met de straat.”

Ideeën bij de vleet

Dat Dimitri en Margaux nooit om creatieve ideeën verlegen zitten, merk je meteen aan de kleine details in de verschillende kamers van de loft, zoals de lichtgevende wegwijzer, de lichtknopjes en de langgerekte, van olievaten gemaakte lamp boven de tafel. Met openheid als rode draad koos het koppel voor een extra groot kookeiland, waar zelfs de koelkast in laden zit ingebouwd.

Bron: Feeling Wonen mei 2016 | Fotografie Laurent Brandajs | Styling Nathalie Horion | Tekst Jean-Michel Leclercq