Keukens vol kleur

Overweeg je om in je keuken eens iets anders te proberen dan zwart-wit-inox? Het aanbod is in elk geval kleurrijker dan ooit. Kijk maar naar deze rode keuken!

Een standaardkeuken met ingetogen kleuren kwam er bij de bewoners van dit gerenoveerde huis in Deurne niet in. Het jonge stel stripte de woning en bouwde het in een jaar tijd opnieuw op. Aangezien ze zelf interieurarchitect en projectleider zijn, wisten ze goed wat ze wilden en konden ze veel zelf doen, maar voor het ontwerp van de keuken namen ze interieurarchitect /meubelontwerper Axelle Vertommen onder de arm. Bij dit ontwerp springen, naast de opvallende kleuren, ook de unieke mix van materialen en de zachte rondingen in het oog.

“Een kookeiland was de beste optie voor deze ruimte, aangezien de bewoners een functionele leefkeuken wilden, die goed bij de rest van de woning past”, vertelt Axelle Vertommen. “De rondingen laten het eiland zachter ogen en zorgen voor een betere doorgang aan beide zijden. De kleur van het eiland stemden we af op die van de steunbalk. De dieprode kleur gaat mooi samen met het werkblad van roze beton met lichte vegen. De ovens zitten verwerkt in de binnenkant van het eiland en zijn zo aan het zicht onttrokken. Voor de wandopstelling kozen we voor beukenhout, dat ook elders in de woning terugkomt, en een neutraal werkblad van witte composiet. Om de lange kastenwand, die helemaal doorloopt tot in de vestiaire, visueel wat te breken, voegden we een lichtblauw kleurvlak toe. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar juist door in elke zone met verschillende kleuren, materialen en greepjes te werken, breng je rust in het geheel. Niet alles hoeft hetzelfde sausje te krijgen.” axellevertommen.be

Tekst: Jackie Oomen. Foto’s: Kaatje Verschoren. Ontdek de andere keukens in het septembernummer 2020 van Feeling Wonen!

Nog geen abonnee?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement nemen? Dat kan hier!