Lekker en sfeervol eten in Marseille

Marseille moet je gewoon bezocht hebben. Verleden, heden en toekomst vloeien er op een unieke manier in elkaar over. En geef nu toe: wie houdt er niet van Bouillabaise? Wij zochten een aantal adresjes uit waar je kan smullen van de Franse keuken.

1. Le Poulpe

Michel Portos, de chef van Le Poulpe, verdiende eerder al twee Michelinsterren, maar kreeg op een bepaald moment genoeg van de druk waarmee die status onvermijdelijk gepaard gaat. In de herfst van 2014 opende hij deze ‘cantille locavore’ (met plaatselijke ingrediënten) en liet ze inrichten door designer/architect François Chamsaur. Op het menu staan vooral (inkt)vis en schaaldieren. • 84 quai du Port

Le Poulpe

2. Le Bistrot des Dames

Le Bistrot des Dames is de ‘bistro chic’ van drie vriendinnen op een van de mooiste pleinen van de stad. Het decor is al even geraffineerd als de streekgerechten die chef Sébastien Vion zowel binnen als op het ruime terras tovert: veel hout, oude foto’s en-vooral-een fraaie collectie vintage stoelen en fauteuils. Allemaal verschillend, natuurlijk, want zo hoort het nu eenmaal. • 34 place aux Huiles.

Le Bistrot des Dames

3. La Passarelle

Als je na een bezoek aan de basiliek Notre-Dame-de-la-Garde afdaalt richting Vieux-Port, kun je lunchen of dineren in La Passerelle, een uniek openluchtrestaurant in een prachtige kruidentuin in de buurt van de Abbaye Saint-Victor. De vis komt recht uit de zee en de biogroenten worden vers aangeleverd door lokale producenten. Een verademing op alle vlakken! • 52 rue Plan Fourmigier

La Passarelle

Bron: Feeling Wonen 2016 | Fotografie André Lafère | Tekst Jan De Vos