Meer uit Milaan

Het team van Feeling Wonen interviewde afgelopen maanden de grootste designers en zag vooral heel veel moois op de Meubelbeurs van Milaan. Een uitgebreid verslag vind je in ons blad, dit zijn 5 extra nieuwigheden.salone del mobile milan 2016

1. Niloo

De Iraanse ontwerper Khodi Feiz brengt een hommage aan twee stoelen met een gelijkaardige techniek die Artifort in de jaren  ’50 uitbracht. Fauteuil ‘Niloo’ bestaat uit twee losse elementen die in elkaar geschoven worden. Voor Feiz een goeie mix van praktisch (denk aan transport) en comfortabel.

2. Lofoten

Lofoten Luca Nichetto Casamania

Zitten anno 2016 doe je zo: met speelse, kleurige elementen die je naar hartelust combineert. De hoge gewatteerde panelen zijn ruimteverdeler, rugleuning en akoestische oplossing. ‘Lofoten’, design Luca Nichetto, Casamania.

3. New Perspective

Bonaldo

Een spiegel met een tikkeltje relativeringsvermogen dat ons, Belgen, en ontwerper Alain Gilles incluis, zo na aan het hart ligt… ‘New Perpective’, Bonaldo.

4. Sir Gio

Sir gio tafelLe plastic, c’est ultra chic. De ‘Sir Gio’ tafel van Starck is transparant in alle betekenissen van het woord: what you see is what you get. Geen bevstigingselementen, wel kunststof op zijn mooist. ‘Sir Gio’, Kartell.

5. Buds

Buds Tafel Bamboe groenOok mooi vanwege zijn pure vormen en transparante voet: tafellampje ‘Buds’ van Rodolfo Dordoni voor Foscarini.

Bron: Feeling Wonen 06/2016 | Tekst: Emmy Toonen