Moois uit Malaga

Malaga is één van de oudste havens ter wereld, maar oogt eigentijdser dan ooit met zijn vernieuwde esplanade, zalige dakterrassen en zijn laatste nieuwe culturele aanwinst, het Centre Pompidou. Enkele impressies…

DSC 6921

Deze glazen box met felgekleurde vlakken is de laatste culturele aanwinst en trekpleister van de stad: het eerste buitenlandse ‘filiaal’ van het Centre Pompidou in Parijs.

DSC 6881

Aan de grote cruiseterminal van de haven, links van de Plaza de la Marina, kwam in de plaats van een groot industrieel dok El palmeral de las sorpresas, letterlijk: het palmbos der verrassingen. Deze witte sculpturale structuur met palmbomen en planten zorgt voor een nieuw rustpunt in de stad en voor meer contact met de zee.

DSC 6835

Elke dag kun je naar de Mercado de Atarazanas in een voormalige Moorse scheepswerf uit de 14de eeuw met een indrukwekkende glas-in-lood-achtergevel. Binnenin is de overdekte markt met zijn vele kleuren en smaken een streling voor de zintuigen.

DSC 7282

Carmen Thyssen gaf het oude Moorse paleis waar haar museum gevestigd is een moderne invulling. Doorheen het glazen dak van de centrale hal zie je de toren van de naburige Sagrada Corazón.

 

Tekst: Karin De Ridder | Foto’s: André Lafère