Multifunctionele stoelen

Thuiszitten heeft ook zijn positieve kanten. Al was het maar om je interieur een kleine boost te geven. De redactie van Feeling Wonen geeft je elke dag een tip om van je huis een warme, persoonlijke thuis te maken. Vandaag: ga op zoek naar stoelen die een lust zijn voor het oog én heerlijk zitten.

Eetkamerstoelen Feeling Wonen

Elke thuissituatie is anders, maar op dit moment werken heel wat ouders vanuit huis en moeten ze tegelijkertijd zorg verlenen aan hun kinderen. De geluksvogel heeft een thuiskantoor, de ander schuift aan bij de eettafel waar de kinderen ook hun huiswerk zitten te maken. De eettafel is vaak een verzamelplaats, ook in gewone tijden. Nu de thuiswerkers onder ons – wij kunnen meepraten – hele dagen op een eetkamerstoel zitten, is het nog duidelijker dat het zitcomfort van een stoel heel belangrijk is. Voor velen onder ons daarom een goed moment om op zoek te gaan naar andere stoelen, die aantrekkelijk zijn en goed zitten. Die ergonomische bureaustoel is natuurlijk nog beter, maar het oog wil ook wat. Bij designmerken speelt zitcomfort een grote rol, en zijn ze mede daarom vaak maanden of zelfs jaren bezig met het ontwerp. Vaak dus een goede optie. Lastig om zonder winkelbezoek te beslissen? Je kunt ook online op zoek naar stoelen die bekroond zijn om hun zitcomfort, dan weet je sowieso dat je goed zit.

Alu van Muller Van Severen voor Valerie Objects (project: Van Staeyen), linksonder Chair.01 van Vormen (project: dmvA architecten) en rechtsonder Bertoia Side Chair van Knoll (project van DMOA architecten bv bvba). Beelden door Kaatje Verschoren.