Najaarskleuren

Zit de sleur in je interieur? Tijd voor een makkelijke makeover. Je geeft je muren een nieuwe kleur en… klaar. Want als de kleuren goed zitten, volgt de sfeer vanzelf.

Delicaat evenwicht

Hier zijn dat warm beige en een matte, rustgevende tint groen. Alles wat je aan die lichte basis toevoegt, is in principe inwisselbaar. Zo zou je de donkerbeige cirkel op de muur bijvoorbeeld kunnen vervangen door een rekje van natuurlijk hout. De plaid op het bed zorgt met zijn delicate kleur en textuur voor een zachte toets, een tapijt in vergelijkbare tinten op de vloer zou hetzelfde doen. Het roestbruine/donkerblauwe beddengoed is de pittige aanvulling, die het geheel perfect in evenwicht brengt. Kleuren: ‘Love Five’ (groen), ‘Love One’ (beige) en ‘Spiced Honey’ (geel) van Levis.

Happy

Mag het licht en luchtig? Dan is een witte basis altijd een goed idee. Hier werd als accentkleur gekozen voor een vrolijk strogeel, dat niet op de volledige muur werd aangebracht, maar als een decoratief kleurvlak op het wit. Qua kleur past het perfect bij het paarsblauw van de sofa, het oker van de poef, het chocoladebruin van de staanlamp en het lila van het tapijt. Om blij van te worden! Kleuren: ‘0507-R62B’ (wit), ‘S 1030Y’ (geel), ‘2955-R75B’ (blauw), ‘2362-Y04R’ (donkergeel), ‘S 1510-R40B’ (lichtroze), alles van Histor. Op de foto: Sofa ‘Flint’ van Leolux.

Met karakter

Een gedurfde combinatie van mat rood en intens blauw. Deze clash van krachtige kleuren oogt stoer en luxueus tegelijk. Als je van warme kleuren houdt, kies je voor rood als basiskleur en verf je één muur blauw. Wil je een koelere sfeer, ga je voor een blauwe basis met een rode accentwand. Of je neemt wit als basis en gebruikt rood en blauw voor twee muren naast elkaar. In dit voorbeeld zorgen de drie verschillende tinten blauw (op de muur, het kastje en de vloer) voor een boeiende wisselwerking. Het dominante rood houdt het geheel in evenwicht. Kleuren: ‘Smalt 255’ (blauw van muur), ‘Baked Cherry’ (rood), ‘Deep Space Blue 207’ (kastje), ‘Tivoli 206’ (hemelsblauwe vloer), alles van Little Greene. Op de foto: tv-meubel ‘Octave III’ van Montana.

Ontdek alle nieuwe herfstcombinaties in het septembernummer van Feeling Wonen!

Samenstelling: Nathalie Horion.