5 trends op de vloer

Zowel op Domotex, de grootste vloerenbeurs in Europa, als op Batibouw lagen de trends voor het rapen.Vijf nieuwigheden om te onthouden.

DOMOTEX 2018, 12. 15. Januar

 

Quick Step Eligna Golden Oak Ceruse Metallic EL3466 1

edelgrund

Di Legno

5200 no 03 rajasthan tibetan no 03 electricblue silkfringes bluetopurple bs

 

Swamp 50 LVPE 859

Van boven naar onder:

Gezien op Domotex: de (hernieuwde) interesse van hedendaagse kunstenaars voor de tapijtkunst. Tapijt  ‘Animal Mask’ van de Zwitserse artiest Cristoph Hefti,  uitgevoerd in verschillende technieken, was finalist van de wedstrijd voor designtapijten. Het tapijt heeft een Belgische link, want het wordt – in een beperkte opgave – uitgebracht door de Brusselse galerie Maniera.

Gezien op Domotex en Batibouw: vinyl en laminaat krijgen een luxueuzere look. Hier laminaatvloer ‘Eligna Metallic Eik Goud’ van Quick-Step, met subtiele, warme goudtoetsen. Waterbestendig, dus ook geschikt voor de badkamer.

Gezien op Domotex: ecologische oplossingen wordt ook voelbaar in de vloerbedekking.  Het Duitse Edelgrund timmert al verschillende jaren aan de ‘groene’ weg en gebruikt o.m. handgesponnen en natuurlijk gekleurde wol voor zijn artisanale kilims en tapijte. Foto: tapijt uit de ‘Alasht’ collectie.

Gezien op Domotex: klassieke materialen en motieven met een hedendaagse artisanale look en textuur. Dit eikenhouten parket met klassiek visgraatmotief is zo bewerkt dat kleur,  materie en textuur helemaal tot hun recht komen. Van Di Legno uit Genk.

Gezien op Domotex en Maison & Objet in Parijs: de “transitional’ tapijten – met traditionele motieven die verwesterd worden – blijven populair. Hier Tibetaans tapijt ‘Rajasthan’ van het Duitse Rug Star.

Extra trend, gezien op Domotex en Batibouw: de focus op multifunctionele vloeren. Deze klikvloer heeft een hoge krasweerstand dankzij de laminaat toplaag, is 100% watervast dankzij de kern, en akoestisch dempend en eenvoudig plaatsbaar op bestaande vloeren, dankzij de onderlaag van kurk. Nieuwe kleur uit de Naturals collectie van Coretex.