Outdoor styling

Ook al kunnen we deze zomer op reis gaan, we zullen ook veel tijd in onze tuin of op ons terras doorbrengen. Dus alle remmen los: experimenteer met kleur, vormen en materialen.

Woonkamer in de tuin
De keuze aan buitensofa’s is groot, dus waarom niet gaan voor een exemplaar dat even organisch is als de natuur eromheen? Ga voor een model met afgeronde vormen en asymmetrische modules en werk verder op die asymmetrie door hem op de hoek van een buitentapijt te plaatsen. Met enkele bijzettafeltjes en verlichting creëer je een echt tuinwoonkamereffect.
‘Scacco’, design Ludovica + Roberto Palomba, aluminiumstructuur met touw, Talenti (talentisrl.com).

Warme voeten
Met een outdoor vloerkleed maak je van je tuin in no time een buitenkamer. De tijd dat je al van ver kon zien dat een tapijt voor buiten was, is gelukkig voorbij. Nu kun je designexemplaren voor buiten zelfs binnen leggen, zo mooi zijn ze! Extra pluspunt: nooit meer koude voeten op een schaduwrijk terras.
Outdoor vloerkleed ‘Shade’, design Begüm Cana Özgür, verkrijgbaar in vier kleurenpaletten en twee groottes, Nanimarquina (nanimarquina.com).

Minibar
Ook de barkruk heeft zijn weg naar buiten gevonden. En voor een gezellige borrel-babbel in de tuin of op je terras heb je geen keukeneiland of toog nodig. Twee (of meer) krukken en een hoog tafeltje volstaan voor een gezellig moment buiten. Minimalisme troef met deze afgeslankte en organische versies van de klassieke barkruk in wit alumium, die ook op een klein terras goed tot hun recht komen. Het voetstuk maakt de set geschikt voor elke ondergrond in de tuin. ‘Strong Stool’ en ‘Strong Bar Table’, design Eugeni Quitllet, versch. formaten en afwerkingen, Desalto (desalto.it).

Gestreept jasje
Met behang op je gevel geef je je stijl prijs. Zie het als een soort visitekaartje. Voor wie liever niet all the way gaat: enkel de achtergevel of een scheidingsmuur behangen kan natuurlijk ook. Eén ding is zeker: het blijft niet onopgemerkt.
Behang voor binnen en buiten, verkrijgbaar in diverse kleurstellingen en patronen, waaronder deze ‘Lines of Color’, Instabilelab (instabilelab.it).

Samenstelling Karin De Ridder, Jan De Vos, Jackie Oomen,
Emmy Toonen en Kaatje Verschoren. Bekijk de volledige styling in ons zomernummer, te koop van 10 juni tot 10 augustus 2020.